Tweede NLFL Webinar: In drie eenvoudige stappen naar een CBF Erkenning

22 oktober 2017, 07:00
Nederland Filantropieland houdt op dinsdag  24 oktober in samenwerking met het CBF een tweede webinar over de Erkenning; het eerste vond plaats op  10 oktober. Voor organisaties die nog niet zo bekend zijn met het nieuwe keurmerk is er een laagdrempelige gelegenheid om (opnieuw) kennis te maken met het CBF en de wijze waarop de toezichthouder het nieuwe toezicht vormgeeft. Afgelopen week werd de 500e Erkenning uitgereikt aan Het Vergeten Kind.
 
NLFL: ‘We hebben, zonder tussenkomst van de overheid, zelf de regels vastgesteld waaraan we ons als fondsenwervende organisaties willen houden. Het stelsel heeft geen verplichtend karakter. Maar we zijn het eens dat een objectieve beoordeling - door de onafhankelijke toezichthouder CBF - van een fondsenwervende organisatie, op basis van normen (kwaliteitseisen) die we met elkaar hebben afgesproken, een belangrijke bijdrage levert aan het publieksvertrouwen. De Erkenningsregeling is een stelsel dat werkt wanneer iedereen mee doet, erkende organisaties hun erkenning uitdragen en het publiek erom vraagt.’ Voor organisatieleden van Nederland Filantropieland is een Erkenning in 2019 verplicht.

Op dinsdag  24 oktober van 15.00 – 16.00 uur vindt het webinar plaats voor organisatieleden en belangstellenden die zich nog niet hebben gemeld of niet bekend zijn met de Erkenning. Wat zijn nu precies de voordelen van een erkenning? En hoe ziet de aanvraagprocedure eruit? De antwoorden op deze vragen en meer krijg je tijdens het webinar In drie stappen naar CBF-Erkenning. Expert Mascha ten Bruggencate van het CBF neemt de deelnemers mee door het erkenningsproces en laat zien wat de betekenis van een Erkenning is voor het publiek en hoe het bijdraagt aan de groei en verdere professionalisering van uw eigen organisatie. Ondersteunend aan dit webinar deelt NLFL achtergrondinformatie, tools en handleidingen via haar kennisplatform.
 
►Aanmelden voor dinsdag 24 oktober van 15.00 - 16.00 uur via deze link >>
gerelateerde items