NLFL partner van #GivingTuesdayNL

16 mei 2019, 05:00
NLFL partner van #GivingTuesdayNL
NLFL partner van #GivingTuesdayNL
Nederland Filantropieland is de nieuwe partner van #GivingTuesdayNL in Nederland. Giving Tuesday is een initiatief uit de Verenigde Staten en is in zes jaar uitgegroeid tot een wereldwijde beweging, actief in bijna honderd landen, als tegenwicht tegen dagen van krijgen en kopen, een dag van geven en goed doen. In 2019 wordt de eerste editie in Nederland gehouden via de hashtag #GivingTuesdayNL. 
 
Ieder land maakt op zijn eigen manier promotie om meer goed te doen rond Giving Tuesday. Individuen, goede doelen, bedrijven en andere organisaties kunnen dan met vrijwilligerswerk, het inzamelen van goederen en fondsenwervende acties meedoen. Giving Tuesday is daarmee een dag waarin iedereen kan laten zien dat hij/zij iets goed doet, vooral ook als stimulerend voorbeeld voor anderen. Het Giving Tuesday-campagneteam is erg blij mee met NLFL als nieuwe partner. Theo Hesen: ‘Met dit partnerschap bereiken we een grote groep gemotiveerde mensen en maatschappelijke organisaties. Mensen en organisaties die zich inzetten voor het goede doel, die hun voordeel kunnen doen met #givingtuesday.nl.’
 
#GivingTuesdayNL vindt plaats op 3 december. Aan het begin van het geefseizoen, dat begint met Sinterklaas. Het is een initiatief van Jordan van Bergen (Geef.nl) en Theo Hesen (Instituut Goed Nalaten). Aanmelden kan op www.givingtuesday.nl.
 
gerelateerde items