NLdoet 2022: schrijf uw organisatie nu in!

Beeld: Joel Muniz/Unsplash.
Beeld: Joel Muniz/Unsplash.
25 november 2021
Nieuws | | Vrijwilligers

Op 11 en 12 maart 2022 organiseert het Oranjefonds voor de 18e keer de jaarlijkse vrijwilligersactie NLdoet. Daarmee wil het fonds vrijwillige inzet in de spotlights zetten en iedereen stimuleren om een dag of dagdeel de handen uit de mouwen te steken. Een handig moment voor maatschappelijke organisaties om nieuwe vrijwilligers te werven.
 
Oproep
Alle stichtingen en verenigingen in Nederland kunnen vanaf nu hun activiteiten aanmelden voor NLdoet 2022. Volgens het Oranjefonds, organisator van deze ‘grootste vrijwilligersactie van het land’, hebben organisaties door de coronapandemie te maken met een te kort aan vrijwilligers. Directeur van het Oranjefonds, Sandra Jetten: ‘De coronacrisis heeft diepe impact gehad, ook op maatschappelijke organisaties. Het was niet altijd gemakkelijk om hun vrijwilligers aan het werk te houden en nieuwe vrijwilligers te vinden. NLdoet is ieder jaar een moment voor deze organisaties om nieuwe enthousiaste vrijwilligers te vinden en bergen werk te verzetten. Dit jaar is dat nog belangrijker dan voorheen. We hopen dan ook dat veel organisaties gebruik gaan maken van de kans om een activiteit aan te melden voor NLdoet.’
 
Klusjesdag
Door de pandemie hebben vele organisaties hun activiteiten anders moeten aanpakken of evenementen op een alternatieve manier moeten organiseren. Het vergde en vergt nog steeds veel veerkracht om te laten zien hoe hard deze organisaties nodig zijn in de maatschappij. Door het steeds moeten ombuigen van plannen zijn er volgens de organisatie van NLdoet bij veel maatschappelijke instellingen zaken noodgedwongen blijven liggen. Zoals het opknappen van binnenruimtes en het organiseren van uitstapjes of evenementen voor de doelgroep. Daarom staat NLdoet volgend jaar in het teken van het uitvoeren van deze belangrijke activiteiten.
 
Aanmelden
Inmiddels zijn er al ruim 900 activiteiten op de website aangemeld. Doel van de vrijwilligersdag is mensen, in dit geval vrijwilligers, te laten voelen dat ze ertoe doen en daarbij de waarde van de maatschappelijke organisaties te laten zien. Bovendien biedt NLdoet de mogelijkheid om nieuwe contacten te leggen, extra (herstel)werk te verzetten en de organisatie in de schijnwerpers te zetten. Geïnteresseerden kunnen zich via de website van het Oranjefonds aanmelden en een bijdrage van maximaal 350 euro aanvragen voor bijvoorbeeld catering en materialen. Inschrijven kan tot en met 31 januari 2022.
 
Bron: Oranjefonds
Klik hier voor meer informatie over NLdoet.

Lees ook: ‘Simavi en Niketan winnaars Impact Challenge 2021’