NL DOET verdubbelt aantal vrijwilligers

23 maart 2011
Nieuws | | Vrijwilligers

AMSTELVEEN (24 maart) - De landelijke vrijwilligersactie NL DOET van Oranje Fonds heeft het afgelopen weekeinde alle records gebroken. Ruim driehonderdduizend mensen gingen op ruim 6.100 verschillende plekken als vrijwilliger aan de slag. Dat is meer dan twee keer zoveel als vorig jaar. Opvallend is ook dat het aantal deelnemende jongeren onder de 35 jaar is verdubbeld.

Zoals gebruikelijk staken ook leden van de koninklijke familie weer de handen uit de mouwen. Zaterdagmiddag gaven prins Maurits en prinses Marilène - beschermvrouwe van het Ronald McDonald Kinderfonds - een sportworkshop in het Ronald McDonald Centre in Amsterdam, de locatie waar ook het komende Civil Society Congres op 30 juni wordt gehouden (zie foto).

Voor het eerst deed ook Bonaire mee met NL DOET. Onder de naam BON DOET zijn er op het eiland 44 klussen te doen. Van tevoren hadden zich al 400 vrijwilligers aangemeld om aan de slag te gaan. Tijdens de vrijwilligersactie zelf hielpen er spontaan nog veel meer mensen mee. De eerste editie was volgens Oranje Fonds een groot succes. Het fonds streeft ernaar om NL DOET volgend jaar ook op andere Caribische eilanden te starten.

Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds op sociaal gebied en steunt organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in Nederland en in het Caribische deel van het Koninkrijk. Vrijwilligers vormen de basis van alle organisaties die door het Oranje Fonds worden gesteund. Met NL DOET geeft het Fonds hier een collectieve impuls aan.