Nike Boor (Fonds Gehandicaptensport): 'We doen het nog steeds zonder overheidssteun'

22 april 2018, 06:00
Nike Boor: 'Partijen zien steeds meer de meerwaarde van sponsoring van gehandicaptensport.'
Nike Boor: 'Partijen zien steeds meer de meerwaarde van sponsoring van gehandicaptensport.'
Nike Boor, directeur van Fonds Gehandicaptensport, was te gast in het programma de BV Sport op ALLsportsradio. Sportmarketinggoeroe Frank van den Wall Bake en Robert Denneman vragen Boor naar de fondsenwerving van de organisatie en de activiteiten van het Fonds.
 
Sinds Boor dertig jaar geleden als directeur aantrad is er in de gehandicaptensport veel veranderd. Dat is mede te danken aan 1% Fair Share: een regeling waarbij het bedrijfsleven wordt gevraagd om 1% bovenop hun totale sportsponsoring budget te investeren in de gehandicaptensport. Ook het jaarlijkse gala en het platform Uniek Sporten zijn initiatieven waar Boor medeverantwoordelijk voor is. 
 
Meerwaarde van sponsoring
Boor: ‘We krijgen nog geen subsidie vanuit Den Haag, dus we zijn afhankelijk van zakelijke fondsenwerving en particuliere fondsenwerving. Onze financiering komt tot stand door onder andere de collecteweek, donateurs, erfstellingen, de inkomsten uit loterijen en 1% FairShare.’ Via partners ontvangt het Fonds Gehandicaptensport nu jaarlijks ongeveer 1,5 miljoen euro. ‘Je ziet nu dat er geactiveerd wordt en partijen de meerwaarde van sponsoring van gehandicaptensport in zien. Het ABN AMRO World Tennis Tournament is een mooi voorbeeld. Daar is gehandicaptensport geïntegreerd in het tennistoernooi. Dat is prachtig voor de sport en ook de klanten van ABN AMRO vinden het mooi. Er zijn meer bedrijven die de gehandicaptensport op allerlei manieren ondersteunen en daar mogen ze best trots op zijn. Dat wordt nu nog weleens vergeten’, aldus Boor.
 
Klik hier om naar het interview te luisteren.
gerelateerde items