Toon alles (1)

Senior fondsenwerver bij Greenpeace

1 januari 2018, 08:00
Senior fondsenwerver bij Greenpeace
Senior fondsenwerver bij Greenpeace
Functie: Senior Fondsenwerver direct marketing cluster
Organisatie: Greenpeace Nederland
Aantal uren: 30-34 uur
Locatie: Amsterdam
Vervaldatum: 10 januari

Een wereld die draait op schone energie, met rijke bossen, duurzame landbouw en oceanen vol leven. Dat is de wereld volgens Greenpeace. We doen onderzoek, stellen misstanden aan de kaak, en overleggen met overheden en bedrijven over oplossingen. Als dat niet genoeg is, organiseren we creatieve en geweldloze acties. Greenpeace beschermt onze aarde al 40 jaar met veel succes, dankzij de inzet van vrijwilligers en de steun van onze donateurs.

Taken
De afdeling fondsenwerving is verantwoordelijk voor het werven, binden en betrekken van donateurs en draagt via fondsenwerving bij aan het realiseren van de doelstellingen van de organisatie. Recentelijk heeft de afdeling een nieuwe koers voor de komende jaren uitgezet, waarbij we onze supporters nog meer centraal zetten en focussen op zowel optimalisatie van bestaande kanalen en proposities, als heel expliciet ook op innovatie.

Als senior fondsenwerver ben je operationeel/functioneel verantwoordelijk voor het direct marketing cluster (6 personen) binnen het team fondsenwerving. Jullie voeren de vernieuwde en ambitieuze fondsenwervingsstrategie gericht op potentiële donateurs, bestaande machtigers en losse giftgevers uit. Hierbij richten jullie je op acquisitie, behoud en waardevermeerdering en hebben jullie een duidelijke innovatieopdracht. Vanuit inzichten uit de markt en de specifieke doelgroep ontwikkelen jullie vernieuwende proposities die aansluiten op behoeftes én passen bij de missie van Greenpeace.
 
 • Je bent verantwoordelijk voor de operationele/functionele aansturing van het team fondsenwervers dat zich bezighoudt met acquisitie, behoud en waardevermeerdering van de reguliere gevers. (In Greenpeace-jargon: je hebt de rol van OVW-er: Organiseren Van Werk, mensen en middelen.)
 • Je staat voor de ontwikkeling en uitvoering van de fondsenwervingsstrategie voor de segmenten ‘Eenmalige gevers’, ‘Potentiële Gevers’ en ‘Voormalige gevers’, en bent daarin meewerkend voorman of voorvrouw.
 • Online fondsenwerving is zeer succesvol maar nog kleinschalig ingezet binnen Greenpeace, het uitrollen en verder uitbouwen is de komende drie jaar een van speerpunten.
 • Het borgen van voldoende tijd en middelen voor innovatie is belegd in een project bij een van de collega’s van jouw cluster, en valt daarmee mede onder jouw verantwoordelijkheid.
 • Je zoekt expliciet de connectie binnen Greenpeace met collega’s die zich bezighouden met het ontwikkelen van de Supporter Journeys vanuit engagement perspectief: het verbinden van mensen met de doelen van Greenpeace door hen uit te dagen hun groene gedrag te verbeteren, petities te tekenen, vrijwilligerswerk te doen of door een financiële bijdrage te geven. Je zoekt daarbij naar gezamenlijkheid en helpt met het implementeren van dit gedachtegoed.
 • Greenpeace moet in de komende periode de overstap maken naar een nieuwe
 • Campaign Management Tool en een nieuw CRM-pakket. Hoewel de eindverantwoordelijkheid daarvoor niet bij FW ligt, is jouw betrokkenheid een must en kennis/ervaring een pré.

Functie-eisen en profiel
 • Je hebt affiniteit met de doelstellingen en campagnes van Greenpeace en beschikt over een HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Je hebt 7 tot 10 jaar ervaring op het gebied van fondsenwerving, direct- en online marketing en hebt visie op het in de praktijk brengen van relatiegerichte fondsenwerving;
 • Je bent ondernemend en wordt enthousiast van het idee dat je een leidende rol hebt in de optimalisatie en vernieuwing van ons fondsenwervingsprogramma;
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en goede beheersing van de Engelse taal.
 • Competenties: organisatiesensitiviteit, leervermogen sociaal en cognitief, vernieuwingsgerichtheid, ondernemerschap, samenwerken, plannen en organiseren en resultaatgerichtheid.

Ons aanbod
 • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor een jaar, met de intentie te komen tot een jarenlange samenwerking.
 • Het gaat om een afwisselende functie in de hipste werkomgeving van Amsterdam (op het NDSM-terrein) met betrokken en enthousiaste collega's.
 • Verder word je internationaal onderdeel van een inspirerende fundraising community en krijg je de kans je vakkennis te vergroten.
 • Het salaris ligt, afhankelijk van je werkervaring, tussen de € 3.497 en € 4.567 (voor de rol geldt een toeslag van 5% op het salaris) bruto voltijd per maand (37,5 uur).

Informeren en solliciteren
Mail je motivatie met CV uiterlijk 10 januari 2018 naar werving.nl@greenpeace.org t.a.v. Erwin van Poppel, unit P&O, onder vermelding van ref.nr. FWC 17-18 en het medium waar je onze vacature vond. Wij zijn gevestigd aan het NDSM-plein 32 in Amsterdam. Achtergrondinformatie over de organisatie vind je op www.greenpeace.nl. Neem voor meer informatie over de functie contact op met Barbara Hellendoorn via telefoonnummer 020 6261877.

Achtergrondinformatie over de organisatie vind je op www.greenpeace.nl. Neem voor meer informatie over de functie contact op met Barbara Hellendoorn via telefoonnummer 06 41284124.

Wij gaan uit van de kracht van verschillen in geaardheid en achtergrond van onze medewerkers, en streven daarom naar meer diversiteit in ons personeelsbestand.

Acquisitie n.a.v. deze vacature stellen wij niet op prijs.
 
gerelateerde items