Toon alles (1)

Marketing Communicatie Specialist bij het Rode Kruis

17 januari 2018, 06:00
Marketing Communicatie Specialist bij het Rode Kruis
Marketing Communicatie Specialist bij het Rode Kruis
Functie: Marketing Communicatie Specialist
Organisatie: Het Nederlandse Rode Kruis
Aantal uren: 32-40 uur
Locatie: Den Haag
Vervaldatum: 01 februari
 
Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt dát is waar het Rode Kruis voor staat. Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties en door het bieden van noodhulp en het vergroten van de hulpvaardigheid en hulpbereidheid. Het NRK verleent in Nederland samen met meer dan dertigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp(onderwijs) , Burgerhulp en is dé verbinder op het gebied van Zelfredzaamheid tussen het (lokale) zorg- en veiligheidsdomein. Ook internationaal maken wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn voor en/of blootgesteld zijn aan natuurrampen of crisis , weerbaarder door het bieden van integrale humanitaire hulp. We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.

Taken
In deze functie ben je onder andere verantwoordelijk voor alle (marketing)communicatie ten behoeve van EHBO en de communicatie van de handelingsperspectieven waarmee het Rode Kruis mensen in Nederland goed voorbereid wil laten zijn op eventuele noodsituaties en tips geeft waardoor mensen in staat zijn elkáár te helpen als dat nodig is.
De ambitie van het Rode Kruis op het gebied van EHBO is groot. Slechts 3% van de mensen in de Nederland heeft op dit moment een EHBO-diploma. Ons streven is dat in 2020 500.000 mensen een EHBO diploma of certificaat van het Rode Kruis hebben. Het Rode Kruis biedt EHBO-opleidingen aan en heeft zich ten doel gesteld dat iedereen in Nederland de basisbeginselen van EHBO zou moeten kennen en dus in staat zou moeten zijn een ander te helpen als dat nodig is. Door middel van (online)cursussen, het stimuleren van actief gebruik van de EHBO-app én het vergroten van het bewustzijn van het belang van EHBO zet het Rode Kruis EHBO in Nederland op de kaart. Onder de noemer “Goed Voorbereid”, biedt het Rode Kruis handelingsperspectieven aan het Nederlandse publiek om hen goed voor te bereiden op eventuele noodsituaties, zoals extreem weer, overstroming, of een aanslag.  We zetten daarvoor verschillende communicatiemiddelen in, maar met name onze sociale media kanalen spelen daarbij een belangrijke rol.

Functie-inhoud
 • Het opstellen van marketing communicatie (jaar)plannen op voor EHBO en “Goed Voorbereid”.
 • Het (mede) ontwikkelen van proposities en campagnes op deze onderdelen alsmede de volledige implementatie daarvan. Met andere woorden: van concept tot uitvoering, van briefing tot executie en evaluatie.
 • Op hoogte zijn van alle actuele ontwikkelingen m.b.t. doelgroep en doelgroep- communicatie en deze gebruiken voor slimme, innovatieve manieren om onze kernboodschappen onder de aandacht te brengen.
 • Verantwoordelijk voor content op eigen middelen en kanalen, alsmede opstellen/verzenden van de e-mail nieuwsbrieven.
 • Daarnaast wordt je ingezet op wisselende, relevante marketingcommunicatie-projecten op andere thema’s.

Functie-eisen en profiel
 • HBO werk- en denkniveau
 • 5-7 jaar ervaring in marketing communicatie, waarbij kennis van en ervaring met online (SEA/SEO) en social kanalen onmisbaar is
 • Strategisch denkniveau met zeer sterke hand-on mentaliteit
 • Gedreven, enthousiast, flexibel en zeer resultaatgericht.
Overig:
 • Je toont initiatief en hebt overtuigingskracht om draagvlak te krijgen voor nieuwe inzichten en plannen.
 • Je communiceert helder en je werkt gestructureerd.
 • Je bent een spin in het web en kunt goed samenwerken en netwerken met verschillende betrokkenen.
 • Je werkt nauw samen met het team EHBO en team Evenementenhulp, zodat alle activiteiten goed op elkaar zijn afgestemd.
 • Je hebt geen 9-tot-5-mentaliteit
 • Analytisch en conceptueel sterk

Ons aanbod
 • Een flexibele en mensgerichte werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling.
 • Salariëring: vindt plaats volgens salarisschaal 10 van de CAO van het NRK afhankelijk van opleiding en ervaring (van 2.861,71 tot max. € 3.637,59 bruto per maand bij een fulltime dienstverband).

Informeren en solliciteren
Je motivatiebrief + cv  gericht aan Angela van der Woude, senior personeelsadviseur, ontvangen we graag vóór 1 februari 2018 via deze link. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je terecht bij Saskia Divendal, Teamleider Marketingcommunicatie (06-52.55.63.25). Een assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Kijk voor meer Informatie over het werk van het Rode Kruis op www.rodekruis.nl en www.rodekruis.tv. Het NRK op facebook: Facebook.com/rodekruis en Twitter: Twitter.com/rodekruis

Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
 
gerelateerde items