Nieuwe prijs: Goede Doel van het Jaar

27 mei 2008
Nieuws | | Goede doelen

AMSTELVEEN (17 mei) - Belangenvereniging ANBO en omroep MAX komen met een nieuwe jaarlijkse prijs voor goede doelen. De winnaar van de ANBO MAX Goede Doelen Prijs krijgen een beeldje en zendtijd bij de omroep MAX.


Voor de eerste editie zijn tien goede doelen genomineerd: Stichting Hulphond, Doe Een Wens, IKN Nederland, WorldGranny, De Zonnebloem, Kika, Cordaid Bond Zonder Naam, Fonds verstandelijk gehandicapten, Oasebos en MS Research.

 


De prijs is een publieksprijs, waarvoor het publiek online kan stemmen. Er kan gestemd worden van 1 juli tot uiterlijk 1 november.

 


ANBO en MAX zien de prijs vooral als een aanmoediging, zegt ANBO-directeur Liane Wubbels. "De tien genomineerden verrichten enorm veel goed werk. Wat zij gemeen hebben is dat zij best een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Een aanmoediging om door te gaan met dit goede werk."

 


De omroep MAX werd door ANBO benaderd om mee te doen. Zij zal vooral haar mediakanalen ter beschikking stellen. Directeur Jan Slagter zegt niet lang te hebben hoeven nadenken om mee te doen. "Deze prijs past naadloos in de maatschappelijke verantwoordelijke koers die omroep MAX voorstaat."

 


Zie voor meer info: www.anbomaxgoededoelenprijs.nl