Nieuwe opleiding over migranten en geefgedrag

28 januari 2010

AMSTELVEEN (28 januari) – Op 9 maart gaat aan de Vrije Universiteit in Amsterdam de Werkgroep Filantropische Studies van start: Migranten, Geefgedrag en Ontwikkelingssamenwerking.


De cursus zal worden gegeven door Dr. Christine Carabain. Er wordt niet alleen aandacht besteed aan de invloed van vrijgevige migranten op de ontwikkeling van de landen van herkomst, maar ook aan de mogelijkheden om fondsen te werven en vrijwilligers te werven onder migranten in Nederland.


Onderwerpen

Vragen die aan bod zullen komen zijn onder meer: Waarin verschilt het geefgedrag van migranten van dat van niet-migranten in Nederland? Welke groepen migranten zijn interessant voor welke goededoelenorganisaties? Geven migranten bij voorkeur aan Nederlandse goede doelen of geven zij liever aan hun land van herkomst? Welke rol spelen niet-westerse religies bij geven? Zijn giften van migranten aan de landen van herkomst een goed alternatief voor officiële ontwikkelingssamenwerking (ODA)? Welke rol spelen de giften van migranten bij de ontwikkeling van de landen herkomst? Wie ontvangen de giften van migranten in de landen van herkomst? Is het haalbaar voor Nederlandse goededoelenorganisaties om specifiek beleid te richten op migranten en hun landen van herkomst? Hoe divers is de Nederlandse filantropische sector?


Aanmelden

Wie nieuwsgierig is naar de antwoorden op de bovenstaande vragen, kan zich voor de opleiding opgeven bij de Werkgroep Filantropische Studies van de Vrije Universiteit. De colleges vinden plaats op dinsdagavonden van 19.00-21.00 uur aan de Vrije Universiteit in Amsterdam van 9 maart -27 april 2010. Kijk voor meer informatie over deze cursus op geveninnederland.