Nieuwe naam voor Stichting Dark & Light

6 oktober 2011
Nieuws | | Goede doelen

AMSTERDAM (6 oktober) - Stichting Dark & Light krijgt vanaf 1 januari volgend jaar een nieuwe naam: Light For The World. De nieuwe naam is het vervolg op een nauwere samenwerking met andere Europese hulporganisaties.


Efficiënter werken

Dark & Light ondersteunt in twaalf landen lokale organisaties in ontwikkelingslanden die zich inzetten voor betere oogzorg en acceptatie en integratie van mensen met een handicap. In april van dit jaar trad de stichting toe tot Light For The World, een confederatie van Europese hulporganisaties die op hetzelfde gebied opereert als Dark & Light. Doel van deze samenwerking is het efficiënter werken in projecten, het uitwisselen van kennis en het versterken van elkaars activiteiten.


"Nieuwe naam klinkt positiever"

Directeur Ton ten Hove is blij met de nieuwe naam: "De naam Dark & Light heeft iets negatiefs in zich en is moeilijk te onthouden. Ik moet altijd uitleggen waar Dark & Light voor staat. Light For The World klinkt positiever en past goed bij onze doelstelling. We richten ons op blinden en slechtzienden én willen het leven 'lichter' maken voor eenieder die vanwege een handicap wordt uitgesloten van een menswaardig bestaan. De naam is ook een duidelijke verwijzing naar onze christelijke identiteit."


Behalve de nieuwe naam verandert er niets aan missie, visie en identiteit van de stichting. Het blijft een zelfstandige Nederlandse stichting met een eigen bestuur en een eigen staf.