Nieuwe leiders over nationale ambitie duurzaamheid

Nieuwe leiders over nationale ambitie duurzaamheid
Nieuwe leiders over nationale ambitie duurzaamheid
5 september 2012
Nieuws | | Organisatienieuws

De organisatie van het Nationaal Sustainability Congres heeft de oproep van Willem Lageweg van MVO Nederland aangegrepen om op 20 november invloedrijke leiders uit te nodigen tot een debat. Lageweg riep in P+ op om ons land wereldleider duurzaamheid te maken door slim samen te werken. De leiders die hun opwachting maken tijdens het congres zouden de door Lageweg gewenste bundelingen tot stand kunnen brengen.

Organisator Folkert van der Molen Van der Molen: “In het eerste deel van de dag kijken we samen met de invloedrijke leiders John Elkington, Peter Bakker, Herman Wijffels en Bernard Wientjes terug op de afgelopen decennia. In het programma pakken we met onze ‘nieuwe leiders’ door op deze lessen, en kijken we samen naar de toekomst.”

Nieuwe leiders
Tot de nieuwe leiders rekent hij onder meer Jacqueline Zuidweg (Zakenvrouw van het Jaar 2012), Rogier Verheij (CEO NPSP Composieten), Lucas Simons (Founder and CEO NewForesight / SCOPEinsight, Young Global Leader en lid van Filanthropium), Aart van Veller (Founding partner Cool Endeavour), Marga Hoek (directeur De Groene Zaaken) en  Simone Veldema (adviseur duurzaam ondernemen en innovatie GreenbizStartup / DesignThinkers).

Samenwerking
Van der Molen vindt dat er gezocht moet worden naar een combinatie van persoonlijk leiderschap en bundeling van krachten: “Als niet ieder persoonlijk, maar ook in samenwerking initiatief neemt en leiderschap neemt, dan blijft het vaak bij mooie woorden.” Om die wordt een flink deel van het middagprogramma van de komende 13de editie van het congres ingeruimd voor leiderschap en persoonlijke actie.

Klik hier voor meer informatie over het congres.