Nieuwe koepel Partin struikelend van start

4 juni 2009

AMSTELVEEN (4 juni) - De barensweeën waren onstuimig, maar deze week is de oprichting van Partin dan eindelijk een feit. De nieuwe koepel wil de belangen van doe-het-zelf ontwikkelingswerkers gaan behartigen.


De denktank die Partin moest voorbereiden heeft lang getwijfeld over de stichting- of verenigingsvorm. Uiteindelijk is (tijdelijk) gekozen voor een stichting, omdat de inspraak bij een vereniging dusdanig zou zijn dat dit ten koste van de slaagvaardigheid gaat. En slagvaardigheid is volgens de oprichters nodig omdat ontwikkelingswerk, en dan met name de doe-het-zelf-hulp, flink onder vuur ligt. Het bestuur heeft het voornemen uitgesproken om de stichting voor 2011 op te heffen en verder te gaan in een rechtsvorm die inspraak en invloed van de leden op de bestuurssamenstelling wel toelaat.

 


Ondertussen is de vraag hoe Partin zichzelf financiert. Zonder leden geen inkomsten. Bovendien wil Partin graag onafhankelijk blijven. De organisatie gaat dus geen subsidies aanvragen en wil ook geen sponsors werven. Voorlopig hoopt de belangenorganisatie erop dat belanghebbenden een jaarlijkse bijdrage gaan leveren door zestig euro te storten in de stichtingskas.

 


Mede-oprichter Annie Manders: "De verleiding is natuurlijk groot om subsidie of andere steun te accepteren. Maar we willen op eigen kracht groot worden en zo een stevige onderhandelingspositie verwerven binnen de sector en in de politiek."