Nieuwe donoren rijker en veeleisender

20 september 2007
Nieuws | | Filantropen

AMSTELVEEN (20 september) - De wereld verandert en de gever verandert mee. Donoren worden steeds rijker, aldus nieuw Amerikaans onderzoek. Tegelijkertijd willen zij steeds meer zeggenschap over de besteding van gedane giften.


De onderzoekers van nfpSynergy hebben voor hun rapport The 21st Century Donor fundraising deskundigen ondervraagd. Doel: in kaart brengen in hoeverre de gever aan het slot van de 20ste eeuw zich verhoudt tot de gever aan het begin van de nieuwe eeuw.

 


Er zijn aanzienlijke verschillen. Deze verschillen zijn voornamelijk te verklaren uit culturele ontwikkelingen. Mensen hebben steeds meer vrije tijd, zijn rijker dan voorheen, en hebben meer informatie tot hun beschikking. Ook de individualisering van de maatschappij speelt een rol.

 


Het gevolg is dat gevers meer kunnen geven, dat ook doen, en meer tijd en informatie tot hun beschikking hebben. Met als gevolg dat zij zich sterker met de besteding van hun gift kunnen en willen bemoeien.

 


Het rapport bevat ook een advies aan fondsenwervende doelen. Aap het bedrijfsleven na. Probeer onderscheidende sterke merken te creëren die de concurrentie op de drukbevolkte filantropische marktplaats aan kunnen gaan.

 


Download hier het rapport