Nieuwe deelnemers aan Sportieve Opening Parlementaire Jaar

10 juli 2017, 08:00
Nieuwe deelnemers aan Sportieve Opening Parlementaire Jaar
Nieuwe deelnemers aan Sportieve Opening Parlementaire Jaar
Het Internationale Perscentrum Nieuwspoort, het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap en het ROC Leiden, nemen dit jaar deel aan de Sportieve Opening van het Parlementaire Jaar. Dit jaarlijkse evenement met sport, maatschappelijk debat, verkiezing Sportiefste Kamerlid en gezamenlijk eten wordt georganiseerd door stichting Sovic. De 11e editie vindt plaats op 6 september op het Plein in Den Haag.
 
De Stichting SOVIC ontwikkelt innovatieve concepten en projecten voor het aanpakken en oplossen van sociaal-maatschappelijke vraagstukken. De Sportieve Opening van het Parlementaire Jaar – intussen een gevestigde traditie – is daar een voorbeeld van. Deelnemers aan het evenement zijn politici, gemeenteambtenaren, topsporters, buurtbewoners van Haagse wijken, nieuwe Nederlanders en vertegenwoordigers uit het onderwijs, de zorgsector, de media, het bedrijfsleven en de filantropie.

Sovic ziet de sportieve ontmoeting als een middel om telkens een maatschappelijk probleem op de publieke en politieke agenda te krijgen en het debat hierover te starten. Onderwerp van het debat op 6 september is Onderwijs voor groepen in een kwetsbare positie en vindt plaats in het Perscentrum Nieuwspoort. Het Ministerie van OCW zal tijdens het evenement de nadruk leggen op mbo-studenten die moeite hebben met de overstap naar de arbeidsmarkt. Het ROC Leiden richt de aandacht op voortijdige schoolverlaters.

Verder nemen deel aan het evenement:
  • Stichting Het Vergeten Kind, met aandacht voor de ontwikkeling en het volwaardig meedoen van elk kind in de samenleving
  • Urban Act College voor jongeren in een kwetsbare positie. 
  • Ministerie Veiligheid en Justitie, met aandacht voor de campagne alleen jij bepaalt wie je bent.
  • Esther Vergeer Foundation, sporten voor kinderen met een lichamelijke beperking bij een reguliere vereniging.
  • VriendenLoterij, aandacht voor de prijzen Marathon 2017 voor Stichting Het Vergeten Kind.
  • Maatschappelijke Alliantie. 

►Meer informatie: www.sovic.nl
NIEUW: DDB Dailyelke dag om 12.00 uur het laatste nieuws & opinie van de afgelopen 24 uur in uw mailbox. Gratis service naast uw wekelijkse DDB Journaal. Aanmelden: klik hier
gerelateerde items