Toon alles (2)

Nieuwe award ‘De Onderneming’

28 november 2013, 04:00
Nieuwe award ‘De Onderneming’
Nieuwe award ‘De Onderneming’
FIN, koepel van vermogensfondsen, maakte op haar Algemene Ledenvergadering van 21 november bekend dat zij een samenwerking aangaat met Wealth Management Partners en Roland Berger onder de naam ‘De Onderneming’. Het is een prijs die bedoeld is om jaarlijks een drietal belangrijke maatschappelijke initiatieven, die mogelijk zijn gemaakt dankzij subsidies/investeringen van vermogensfondsen, een podium te bieden en bredere bekendheid te geven.

Verder professionaliseren
Volgens FIN-voorzitter Rien van Gendt is de bedoeling van ‘De Onderneming’ dat niet de vermogensfondsen, maar de maatschappelijke initiatieven in het zonnetje worden gezet. De prijs verbonden aan deze jaarlijkse ‘awards’ is geen geldbedrag maar een bijdrage in natura, waarbij het winnende maatschappelijke initiatief zelf kan aangeven op welke terreinen haar organisatie verder wil professionaliseren. Het kan hierbij gaan om marketing, financiële vaardigheden, fondsenwervingsvaardigheden, governance etc.

Meer aandacht
Voor FIN is ‘De Onderneming’ een element in een strategie om meer publieke aandacht te vragen voor de verbetering van de kwaliteit van de samenleving met privaat geld. De eerste uitreiking van ‘De Onderneming ’ awards zal in medio 2014 plaatsvinden. Binnenkort zullen de namen bekend worden gemaakt van een beoordelingscommissie die het voorwerk zal doen voor een Jury, die de uiteindelijke beslissingen neemt. Ook de namen van deze onafhankelijke juryleden zullen binnenkort bekend worden gemaakt.
gerelateerde items