Nieuw Postcode Loterij Buurtfonds voor financiering lokale buurtprojecten

Nieuw Postcode Loterij Buurtfonds voor financiering lokale buurtprojecten
Nieuw Postcode Loterij Buurtfonds voor financiering lokale buurtprojecten
21 oktober 2020
Nieuws | | Goede doelen

Lokale organisaties, zoals buurthuizen en speeltuinverenigingen, kunnen vanaf 20 oktober bij het Postcode Loterij Buurtfonds aankloppen voor een financiële bijdrage voor hun buurtproject. Denk bijvoorbeeld aan de aanleg van een gemeenschappelijke moestuin, het organiseren van een buurtfestival, of het opknappen van de speeltuin. Om een goed idee snel vleugels te geven, is de aanvraagprocedure kort.

De eerste 39 buurtprojecten konden al rekenen op een bijdrage, waaronder Vlindertuin de Zindering & Zadenbibliotheek Tiel, de verbouwing van speeltuingebouw De Wieken in Gemert, projecten in Amsterdam en Rotterdam om te wandelen met ouderen om eenzaamheid tegen te gaan en Nationale Sportweek Lelystad, een sportweek waar buurtbewoners elkaar ontmoeten. 

De aanvraagprocedure bij het Postcode Loterij Buurtfonds is naar eigen zeggen snel en eenvoudig. Het Postcode Loterij Buurtfonds is opgezet om buurtprojecten te ondersteunen zodat ze snel gerealiseerd kunnen worden en om buurtbewoners te inspireren om in actie te komen. Alle in Nederland gevestigde maatschappelijke organisaties kunnen een aanvraag indienen voor een bijdrage tussen de 500 en 5.000 euro. Het Postcode Loterij Buurtfonds is onderdeel van Stichting DOEN en wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers van de Postcode Loterij. 

►Meer informatie: Postcode Loterij Buurtfonds 
►Benieuwd naar de gefinancierde projecten bij jou in de buurt? Zie www.postcodeloterijbuurtfonds.nl

Bron: Postcode Loterij