Toon alles (3)

Nieuw onderzoek Kinsbergen naar belang kleinere ontwikkelingsclubs

5 februari 2017, 08:00
Onderzoeker dr. Sara Kinsbergen, een van Nederlands grootste deskundigen op het gebied van ontwikkelingssamenwerking door kleinere organisaties, gaat nieuw onderzoek doen om een beter beeld te krijgen van de huidige wereld van de ‘doe-het-zelvers’. Kleinere stichtingen en organisaties - ook wel PI’s genoemd - worden opgeroepen aan het nieuwe onderzoek mee te doen.

PI’s actor van belang

Kinsbergen (Radboud Universiteit) toonde met haar promotieonderzoek het belang aan van kleinere organisaties op het terrein van ontwikkelingssamenwerking en dat deze niet kunnen worden weggezet als ‘hobbyclubjes’ zonder impact. Lang is er beweerd ze vooral een functie hebben op het gebied van draagvlak organiseren voor ontwikkelingssamenwerking in Nederland. Kinsbergen is de eerste geweest die met feiten en cijfers heeft aangetoond dat dit niet zo is. Dat er bij kleine stichtingen, net als bij de grote organisaties, ook wel eens wat mis gaat, maar dat de ‘kleintjes’ met hun projecten terdege bijdragen aan armoedebestrijding in ontwikkelingslanden en een actor van belang zijn in ontwikkelingssamenwerking.

Oproep Partin

Partin, koepel van de particuliere initiatieven in ontwikkelingssamenwerking, roept haar leden op aan het nieuwe onderzoek mee te doen. Met het onderzoek zal antwoord kunnen worden gegeven op onder meer de volgende vragen:
1. Welke organisaties bestaan nog en wie is er gestopt?
2. Zijn de budgetten van PI’s gegroeid of is de economische crisis ook voor hen voelbaar geweest?
3. Waar halen ze tegenwoordig hun financiering vandaan?
4. Werkt iedereen nog steeds vrijwillig of staan er anno 2017 meer mensen op de loonlijst?
5. Wat gebeurde er intussen met hun ontwikkelingsprojecten? Gingen organisaties op zelfde voet verder of werden er drastische koerswijzigingen doorgevoerd?

Volwassenwording

Partin wijst hierbij op het belang van deelname: ‘Met het antwoord op de onderzoeksvragen kunnen conclusies worden getrokken over de ‘volwassenwording’ van het PI als geheel, maar dan moet het wel om een ‘representatieve onderzoeksgroep’ gaan. Met andere woorden: er moeten voldoende PI’s meedoen.’
 
♦PI’s kunnen zich aanmelden door een email te sturen aan:
secretariaat@partin.nl, o.v.v. de naam van uw stichting, uw mailadres, naam contactpersoon, telefoonnummer contactpersoon.
 
♦Meer informatie over (voorgaand) onderzoek van dr. Sara Kinsbergen? Klik hier.
 
►Bron: Kleine Goede Doelen.nl 
►Wilt u voortaan elke donderdagochtend het laatste nieuws, opinies en achtergronden over de wereld van doneren & sociaal investeren? Voor een geheel kosteloos abonnement op DDB Journaal: klik hier.
gerelateerde items