Nieuw keurmerk ISF gepresenteerd op Civil Society

27 mei 2008
Nieuws | | Validatie & Toezicht

AMSTELVEEN (27 mei) - Sinds de breuk met het CBF werkt het ISF, de koepel van regionaal en lokaal wervende instellingen, samen met onder andere de Nationale Goede Doelen Test (NGDT) aan een alternatief keurmerk. Het keurmerk zal op het aankomende Civil Society-congres gepresenteerd worden.


Enkele maanden terug konden het CBF en het ISF het niet eens worden, onder andere omdat de keurmerkverstrekker aan het kleine keur niet haar CBF-Keurmerk label wilde koppelen. Daarmee verloor dit ‘keurmerk light' veel van haar waarde voor de ISF-achterban. Nu wordt dus gewerkt aan een alternatief keurmerk, dat niet alleen door kleine, maar door alle fondsenwervende organisaties kan worden aangevraagd.

 


Het keurmerk zal worden onthuld op het Civil Society-congres. Als fait accompli? ISF-directeur Paul Schmitz: "Zeker niet, we willen het proces zo transparant mogelijk maken. Vandaar dat het keurmerk op het congres in concept wordt gepresenteerd. We willen graag de feedback van de congresdeelnemers meenemen. Ook intern organiseren we feedback en commentaar. Er is een Commissie Keurmerk ingesteld. Daarnaast hebben we een lezerspanel met deskundigen, dat haar mening al heeft mogen geven."

 


Voor het waarborgen van de kwaliteit en onafhankelijkheid van het keurmerk is reeds een partner gevonden, stelt Schmitz. "De keurmerkverstrekking en het vaststellen van de criteria worden ondergebracht in verschillende stichtingen. We werken samen met het European Certification Bureau Nederland (ECB), dat voor certificering en borging van het keurmerk zal gaan zorgdragen. Deze organisatie heeft veel ervaring met certificering en heeft ons geadviseerd over de invulling van de criteria."

 


In FM zal na de presentatie een uitgebreid achtergrondartikel over het nieuwe keurmerk worden geplaatst.

 


Zie ook: www.isf.nl