NGF en ISF onderzoeken samenwerking

15 december 2008

AMSTELVEEN (16 december) - Het Nederlands Genootschap van Fondsenwervers (NGF) en het Instituut voor Sponsoring en Fondsenwerving (ISF) willen nauwer gaan samenwerken en zijn hierover sinds begin deze maand in gesprek. Beide organisaties denken hun achterban beter van dienst te zijn wanneer zij hun krachten bundelen.


NGS en ISF verwachten dat dankzij de vele toetreders op de fondsenwervingsmarkt de komende jaren professionaliteit nog belangrijker wordt. Ook het aansluiting zoeken bij internationale ontwikkelingen en netwerken achten beide organisaties essentieel. NGF en ISF spannen zich nu nog in voor de eigen achterban, maar daarin zit veel overlap. Vandaar dat begin december gesprekken zijn gestart over een eventuele nauwere samenwerking.

 


NGF-voorzitter 22 verwoordt het in een gezamenlijk uitgegeven verklaring zo: "Fondsenwerving vraagt om een strategische en integrale aanpak. Het werk van de fondsenwerver én de kwaliteit van de organisatie vormen samen de sleutel tot succes. Daarom onderzoeken we of we samen de branche beter kunnen helpen dan als twee los opererende organisaties."

 


ISF-voorzitter Peter Helmer noemt fondsenwerving ‘een vak apart'. "Een specialisme waarvoor je moet leren en professionaliseren. De huidige tijd vraagt om een integrale benadering van fondsenwervers en hun organisaties."

 


Over de vorm en intensiteit van de (eventuele) samenwerking doen beide organisaties nog geen mededelingen. Wel hebben de besturen inmiddels ingestemd met de vorming van een adviesgroep. Dit gezelschap moet de mogelijkheden tot samenwerking aftasten en een voorstel formuleren, waarover de besturen vervolgens in de eerste helft van 2009 een beslissing zullen nemen.

 


Zie ook:

www.ngf.nu

www.isf.nl