Nederlandse Loterij draagt € 43,2 miljoen af aan Nederlandse sport

14 mei 2019, 06:00
€ 43,2 miljoen voor de  Nederlandse sport
€ 43,2 miljoen voor de  Nederlandse sport
De Nederlandse Loterij heeft in 2018 € 161,2 miljoen aan afdrachten uitgekeerd. € 101,6 miljoen aan de Nederlandse staat, € 16,4 miljoen aan achttien goede doelen en € 43,2 miljoen aan de Nederlandse sport. Die laatste bijdrage zal zowel voor de topsport als voor de sport in de volle breedte worden ingezet, meldt NOC*NSF.
 
Jaarlijks gaat er ruim meer dan 40 miljoen euro vanuit Nederlandse Loterij naar de Nederlandse sport. Iedereen in de sport heeft daar wat aan. Hiermee worden contributies lager gehouden, kunnen competities worden georganiseerd en kan de sport via innovaties mee met maatschappelijke ontwikkelingen zoals de digitalisering. Ook de gehandicaptensport en de topsport profiteren van deze bijdrage.
 
De Nederlandse sportbonden reageren enthousiast.

Sjors Röttger directeur Nederlands Handbal Verbond:

“Dankzij Nederlandse Loterij kunnen onze Oranjeselecties optimaal presteren en krijgen alle leeftijdsgroepen de kans om kennis te maken met onze mooie sport door middel van diverse breedtesportactiviteiten.”

Paul Sanders, directeur-bestuurder van de Koninklijke Wandel Bond Nederland:

“Met de steun van Nederlandse Loterij onderhouden we onze community Wandel.nl, verzorgen we zes prachtige wandelpaden en bezorgen we jaarlijks 550.000 kinderen op 600 plaatsen in Nederland een feestelijke Avond4daagse.”

Gerard Dielessen, Algemeen Directeur NOC*NSF:

“Ieder jaar weer maakt de Nederlandse Loterij het met haar afdracht mede mogelijk dat zoveel mensen in Nederland aan sport doen en van sport genieten. Dat is erg belangrijk want er valt veel te winnen met sport.’

(Bron: NOC*NSF)
 
gerelateerde items