Nederlandse bedrijven schenken Close The Gap 30.000 pc's

9 april 2009
Nieuws | | Organisatienieuws

AMSTELVEEN (9 april) - Een aantal Nederlandse Chief Information Officers (cio's) heeft een convenant getekend om structureel te gaan bijdragen aan het dichten van de digitale kloof met ontwikkelingslanden. De komende jaren worden minimaan 30.000 pc's beschikbaar gesteld aan ontwikkelingsorganisatie Close The Gap.


Onder de organisaties pc's ter beschikking gaan stellen zijn onder andere TNT post, SAS Nederland en ProRail. De afgedankt pc's moeten wel aan een aantal minimumeisen voldoen, stelt Close The Gap. Zij moeten minimaal een 2gHz Pentium4-processor hebben en een tft-scherm.

 


Voor de installatie en het beheer zorgen de Afrikaanse partners van Close The Gap. De pc's worden niet gratis ter beschikking gesteld. Er moet een klein bedrag betaald worden. Dat is volgens Close The Gap de beste garantie voor duurzaamheid en het zorgvuldig omgaan met de ter beschikking gestelde pc's.

 


De apparatuur zal gebruikt gaan worden door bijvoorbeeld Afrikaanse instellingen in het onderwijs, de medische sector en de culturele sector.

 


Zie ook: www.close-the-gap.org