Toon alles (1)

Nederlands Studenten Orkest zamelt geld in voor UAF

15 januari 2016, 00:00
Nederlands Studenten Orkest zamelt geld in voor UAF
Nederlands Studenten Orkest zamelt geld in voor UAF
De tournee van het Nederlands Studenten Orkest (NSO) staat dit jaar in het teken van Vrijheid. Bij alle concerten (6 t/m 16 februari) zamelen de studenten geld in voor UAF-studenten. Wilt u een van de concerten bijwonen? >> Bekijk waar NSO bij u in de buurt speelt.
 
In Nijmegen wordt een bijzonder concert georganiseerd voor vluchtelingen uit nabij gelegen asielzoekerscentra. Bij het bijzondere concert legt het NSO de link tussen de Nederlandse en de Arabische cultuur.
 
Majed Saraydeen, een uit Syrië afkomstige vluchteling, voert samen met het NSO twee werken uit voor Nej (een Syrische fluit) en orkest. In Syrië was Majed dirigent van een groot orkest, componist én solist. Voor het bijzondere concert heeft hij de werken gearrangeerd.
De Syrische zanger Mohamad Bash, die speciaal voor dit concert naar Nederland komt, speelt twee bekende Arabische popliedjes (Rah Insaki en Ana Almoshtaq) met de studenten.
 
Het Nederlands Studenten Orkest werkt al vele jaren samen met het UAF. Dit jaar is het UAF het enige goede doel waarvoor het NSO geld inzamelt. Wij zijn het NSO zeer dankbaar voor hun inzet voor vluchtelingstudenten!
 
gerelateerde items