Toon alles (2)

Nederlands goed doel genomineerd voor internationale innovatieprijs

5 november 2014, 04:00
Max Foundation genomineerd door Caplow Children’s Prize.
De Amerikaanse organisatie achter de Caplow Children’s Prize, de grootste humanitaire prijs gericht op het redden van kinderlevens in de wereld, heeft het Nederlandse goede doel Max Foundation genomineerd voor een nieuwe innovatieprijs, namelijk de Data for Life Prize 2014. Max Foundation is een non-profit organisatie die projecten op het gebied van WASH financiert in de meest arme gebieden in Bangladesh.

Data for Life is een nieuw prijsprogramma van $100,000 verdeeld over twee winnaars dat helpt bij het identificeren van de beste aanpak voor het terugdringen van kindersterfte in de wereld. De Data for Life Prize nodigt organisaties uit om een succesvolle - doch onbekende - levensreddende interventiemethode voor kinderen onder de 5 jaar in te dienen voor meer diepgaande studie. De twee winnaars krijgen beiden $50,000 om een onafhankelijk onderzoek naar hun interventiemethode te bekostigen, teneinde bewijs te verzamelen voor hun in de praktijk succesvolle methode.

Nominaties
De volgende acht organisaties zijn genomineerd: Global Emergency Care, World Health Partners, African Population and Health Research Center, Max Foundation, International Centre for Diarrheal Disease Research, Malaria and Childhood Illness Uganda, Omnimed en Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health. De twee winnaars worden in december bekend gemaakt.
gerelateerde items