Toon alles (1)

Landelijke actiedag 'Nederland helpt Sint-Maarten'

15 september 2017, 10:30
Minister Plasterk geeft het startsein voor de actie 'Nederland helpt Sint-Maarten' van het Rode Kruis. 
Minister Plasterk geeft het startsein voor de actie 'Nederland helpt Sint-Maarten' van het Rode Kruis. 
Op NPO Radio 2 heeft minister Plasterk het startsein gegeven voor de actie 'Nederland helpt Sint-Maarten' van het Rode Kruis. Het doel is zoveel mogelijk geld op te halen voor noodhulp aan Sint-Maarten en de andere Bovenwindse Eilanden Saba en Sint-Eustatius. Zij werden vorige week getroffen door de orkaan Irma. De hulporganisatie heeft tot nu toe al 5,25 miljoen euro opgehaald.
 
In het actiecentrum in Beeld en Geluid in Hilversum is een belteam tot middernacht bereikbaar op 0800 - 1130 om donaties voor giro 5125 te verwerken. Mensen kunnen de opbrengst van hun actie voor Sint-Maarten daar ook zelf komen brengen. 
 
De publieke omroep, RTL en SBS6 besteden vandaag op radio, televisie en online aandacht aan de actie. Op NPO 1 zijn de hele dag door korte updates te zien vanuit Beeld en Geluid. In een speciaal programma Nederland helpt Sint-Maarten, van 21.30 tot 22.20 uur op NPO 1, praat Art Rooijakkers met gasten en zijn er reportages te zien over de situatie op Sint-Maarten en over speciale acties in Nederland.
 


(Bron: NOS, Rode Kruis)
gerelateerde items