Nederland Filantropieland vertegenwoordigt ook leden Partin

17 november 2017, 07:59
Nederland Filantropieland vertegenwoordigt ook leden Partin
Nederland Filantropieland vertegenwoordigt ook leden Partin
NLFL is Nederlands grootste community van bestuurders en medewerkers, betaald en onbetaald, in loondienst of als zelfstandige, in de filantropie. De leden hebben gemeen dat ze kennis willen delen, gelijkgestemden willen ontmoeten, zich verder willen bekwamen en de beste omstandigheden voor filantropische initiatieven willen creëren. Omdat ze zo hun eigen organisatie(s) vooruit helpen met bestuurlijke vaardigheden, marketing, fondsenwerving en communicatie.
 
Met een klein en flexibel bureau en een grote schil van vrijwilligers werkt NLFL aan het creëren van de beste omstandigheden en condities voor maatschappelijke initiatieven, die (deels) afhankelijk zijn van donaties in geld en goederen en van vrijwilligers. Veel van wat NLFL biedt is gratis beschikbaar. Met een jaarbijdrage van €175 is er echter toegang tot alle faciliteiten, en wordt het mogelijk gemaakt dat Nederland Filantropieland zich als non profit organisatie voor iedereen in de sector ontwikkelt.

NLFL’s missie

‘Het maatschappelijk belang van de filantropie, in de meest brede zin van het woord, neemt toe. Steeds meer mensen zijn betrokken. Internationaal, nationaal, regionaal en lokaal. Het is een brede en veelkleurige beweging. Door kennis te delen, te inspireren en met elkaar in contact te treden leren we van elkaar. Zo ontwikkelen bestaande particuliere initiatieven zich beter en nieuwe initiatieven sneller. Samenwerken aan een omgeving waarin goede doelen de beste prestaties leveren en op het grootst mogelijke draagvlak mogen rekenen.
Wij geloven dat we samen de impact van goede doelen nog sterk kunnen vergroten.’

Vrijwilligersorganisatie

Nederland Filantropieland is een grote vrijwilligersorganisatie, met een bestuur, ledenraad en tal van commissies en werkgroepen. Het vindt zijn oorsprong midden jaren negentig in het toenmalige Instituut voor Sponsoring en Fondsenwerving (ISF) en Het Genootschap van Fondsenwervers (NGF). Wilt u weten hoe het vandaag in de praktijk reilt en zeilt, wie er actief zijn, wie wat doet en hoe we georganiseerd zijn? Kijk dan eens hier.
 
 
gerelateerde items