NCDO-directeur Frans van den Boom opgestapt

NCDO-directeur Frans van den Boom opgestapt
NCDO-directeur Frans van den Boom opgestapt
18 maart 2013
Nieuws | | Personalia

Frans van den Boom, directeur van de Nationale Commissie voor internationale samenwerking en Duurzame Ontwikkeling (NCDO) heeft afgelopen vrijdag per direct zijn vertrek aangekondigd. Hij verschilt van mening met zijn Raad van Toezicht over de ambitie en koers van de NCDO. De Tilburgse hoogleraar Arie de Ruijter is benoemd tot interim-directeur, meldt Vice Versa.

“In de afgelopen 2,5 jaar heb ik me met hart en ziel ingezet voor NCDO en heeft NCDO zich ontwikkeld tot een kenniscentrum op het gebied van burgerschap en globaliseringsvraagstukken. Door de aan NCDO gestelde randvoorwaarden en de mogelijkheden van en binnen de organisatie blijkt de doorontwikkeling van NCDO tot een ook internationaal erkend en herkend kennis-en expertisecentrum niet langer mogelijk. Mede in het licht van snel veranderende omstandigheden en de bestaande verschillen in visie over ambitie en koers van NCDO treed ik terug”, zei Van den Boom (foto) in een email.

Van den Boom was NCDO-directeur sinds 15 juli 2010. Prof. dr. Arie de Ruijter is aangesteld om in ieder geval de komende zes maanden de directie van NCDO te gaan leiden. De Ruijter is Hoogleraar en Decaan aan de faculteit Geesteswetenschappen in Tilburg en aan de Universiteit van Utrecht.

(Bron: Vice Versa)