Natuurmonumenten verlengt samenwerking met Menzis

8 maart 2012, 08:59

AMSTERDAM (8 maart) - Zorgverzekeraar Menzis en Natuurmonumenten verlengen hun samenwerking tot eind 2014, schrijft Assurantie Magazine. Naast een financieel voordeel voor het goede doel en haar leden staat de samenwerking ook voor het promoten van een gezonde leefstijl en extra vergoedingen voor actieve mensen.

De samenwerking met Menzis levert Natuurmonumenten een jaarlijkse bijdrage van €50.000 op. Daar komt nog € 25,- per nieuw afgesloten polis bij. Daarnaast kunnen de circa 750.000 leden gebruik maken van een collectiviteitskorting op de ziektekostenverzekering. Op dit moment maken 9.000 leden gebruik van die korting. Het ledencollectief groeide vorig jaar met 9.000 verzekerden.

Betere toegankelijkheid natuurgebieden
Natuurmonumenten gebruikt de jaarlijkse bijdrage van Menzis voor onder meer een betere toegankelijkheid van natuurgebieden. Zo zijn rondom Bezoekerscentrum Veluwezoom activiteiten ontwikkeld als een speciale wandeling voor mensen die minder goed ter been zijn en een kinderdoepad. De komende drie jaar wordt door beide partijen nog meer geïnvesteerd in activiteiten om mensen de natuur in te krijgen.

Menzis is vanuit de verzekeringstak overigens niet de enige vaste partner van Natuurmonumenten. ING Groep treedt al sinds 1995 op als hoofdsponsor.

gerelateerde items