Natuur & Milieu verkoopt auto’s

13 mei 2014, 13:42
Natuur & Milieu verkoopt auto’s
Natuur & Milieu verkoopt auto’s
Natuur & Milieu verkoopt sinds vandaag, als eerste milieuorganisatie ter wereld, auto's. Het gaat om de full-electric Nissan LEAF, die particulieren en kleine ondernemers tegen een scherpe prijs kunnen leasen.

De milieuorganisatie biedt de auto aan voor 407 euro per maand, inclusief onderhoud, belasting en verzekeringen. Wie thuis laadt, is daar bovenop slechts 38 euro per maand kwijt voor de laadkosten. ‘Dankzij dit aanbod is elektrisch rijden voor de massa met een modaal inkomen toegankelijk. Waar de zakelijk rijder al jaren gebruikmaakt van voordelen op elektrisch rijden, kan nu ook de particuliere autorijder profiteren van de voordelen’, meldt Natuur & Milieu.

‘Elektrisch rijden de norm’
Natuur & Milieu werkt in deze actie samen met Nissan Nederland en DirectLease. Nissan Nederland is leverancier van de auto's, DirectLease is als leasemaatschappij verantwoordelijk voor het afsluiten en uitvoeren van het leasecontract. Eneco draagt zorg voor de laadpalen en laadpassen. 'Ons doel is dat elektrisch rijden de norm wordt en benzine en dieselauto's een uitzondering,' aldus Olof van der Gaag, directeur Campagnes bij Natuur & Milieu. De campagne loopt tot 6 juli, daarna hoopt de organisatie dat andere partijen het stokje overnemen. ‘Deze actie is bedoeld om de markt in versnelling te brengen. Als het succesvol is gaan we het zeer waarschijnlijk nog een keer doen.’

Project A15
Natuur & Milieu is samen met Project A15 initiatiefnemer van de actie voor het privé-lease aanbod. Project A15 wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij. Het streven is om 1.000 Nederlanders elektrisch te laten rijden. Op dit moment rijden ongeveer 4.000 mensen in een volledig elektrische auto. Met deze actie moet het aantal elektrische auto's met 20 procent toenemen.
gerelateerde items