Nieuw particulier initiatief: Nationale Week Zonder Vlees

5 maart 2018, 13:00
Isabel Boerdam
Isabel Boerdam
Isabel Boerdam, zelf vegetariër sinds haar negende, wil dat een flexitarisch eetpatroon de nieuwe standaard wordt in Nederland. Ze richtte daartoe de Stichting Nationale Week Zonder Vlees op. Met financiële steun van de Green Protein Alliance, een alliantie van Nederlandse bedrijven, ontwikkelde ze de campagne.
 
De Week Zonder Vlees is vandaag gestart en duurt tot 11 maart. Boerdam: ‘Ik vind het belangrijk dat de Nationale Week Zonder Vlees een niet-commercieel initiatief is met een duidelijke focus op het doel en de boodschap. Daarom heb ik ervoor gekozen niet enkele grote sponsoren aan te trekken, maar vijftig mooie foodbedrijven te vragen om een bijdrage. Op deze manier kon ik een effectieve, collectief gedragen campagne ontwikkelen. Zelfs concurrenten steunen het initiatief!’
 
Stichting Nationale Week Zonder Vlees heeft een vierkoppig bestuur met Boerdam als voorzitter, David Markowski als penningmeester, Maranthe Lamers als secretaris en bestuurslid Linda van den Engel. Vanaf deze week vindt de Week Zonder Vlees jaarlijks plaats.
 

Meer informatie: weekzondervlees.nl
 
In The Fundraiser Magazine vind je meer particuliere initiatieven.
 
gerelateerde items