Toon alles (2)

Natalie Wanga nieuwe directeur Bont voor Dieren

11 april 2019, 13:00
Natalie Wanga
Natalie Wanga
Bont voor Dieren heeft een nieuwe directeur. Natalie Wanga is op 1 april in haar nieuwe functie begonnen. Ze volgt Nicole van Gemert op, die directeur is geworden van Foodwatch Nederland.
 
Natalie werkte voor diverse non-profitorganisaties en is actief geweest als raadslid in de gemeente Leiden. Ook was ze senior projectadviseur en trainer bij het Haags 5 Mei Comité en lid van diverse besturen, zoals haar voorzitterschap bij kinderrechtenorganisatie Terre des Hommes Leiden. 
 
Raadslidmaatschap
Het opkomen voor het dierenwelzijn is haar niet vreemd. Tijdens haar raadslidmaatschap heeft ze zich bijvoorbeeld ingezet tegen de komst van meer bedrijven die met dierproeven actief zijn. ‘Bont is een vervangbaar luxeproduct’, zegt ze. ‘Miljoenen vossen, wasbeerhonden, coyotes en konijnen eindigen als bontaccessoire zoals bontkragen en zelfs sleutelhangers! Sommige diersoorten worden levend gevild of geplukt. Ook in Nederland slijten nertsen in kleine draadstalen kooitjes hun leven om uiteindelijk gedood te worden voor bontjassen. Dit dierenleed is onacceptabel en ik ben dan ook dankbaar dat ik samen met ons team, onze vrijwilligers, donateurs, de wereldwijde Fur Free Alliance en de Nederlandse Dierencoalitie de strijd tegen de bontindustrie mag voortzetten. Zowel in Nederland als internationaal.’
 
Het bestuur is blij met haar komst. ‘Natalie brengt ons politieke ervaring, ze is een ervaren (campagne)strateeg tegen onrecht en is het gewend om met vrijwilligers te werken en ze te enthousiasmeren. We hebben er het volste vertrouwen in dat we de strijd tegen de bontindustrie op termijn kunnen winnen met Natalie en haar team’ aldus Myrna van de Laar, voorzitter van Bont voor Dieren.
 
gerelateerde items