Myworld.nl: soort Facebook voor kleine OS-organisaties

26 januari 2012
Nieuws | | Ontwikkelings samenwerking

AMSTERDAM (26 januari) - MyWorld.nl, een initiatief van twintig organisaties voor ontwikkelingssamenwerking, brengt sinds vorige week zo'n achtduizend kleine goede doelenorganisaties bij elkaar. De website moet actieve wereldburgers helpen en aanmoedigen hun inzet voor ontwikkelingshulp te verbeteren.


"MyWorld.nl wordt een soort Facebook van circa achtduizend organisaties", zegt woordvoerder ErnstJan Stroes in het Nederlands Dagblad. "Dit onlineplatform kan de impact van kleinschalige ontwikkelingsprojecten vergroten. Het activeert vrijwilligers kennis en informatie te delen en vergroot hun netwerk. Zij kunnen bijvoorbeeld hun ervaringen uitwisselen over het bouwen van een school of ziekenhuis in een ontwikkelingsland."


Kennis en ervaring delen

Voor de vereniging op MyWorld.nl werkten alle organisaties ieder voor zich met kleinere initiatieven. Door de website is meer interactie en het delen van kennis en ervaring mogelijk. Stroes noemt als voorbeeld subsidiesteun van Wilde Ganzen of EO-Metterdaad, waarop veel kleine hulpclubs of kerkelijke groepen een beroep doen.


Aanvulling op bestaande organisaties

Het uitwisselingsplatform is een aanvulling op bestaande organisaties als belangenbehartiger Partin, het NCDO (centrum voor burgerschap en internationale samenwerking) en de branchevereniging voor internationale samenwerking Partos. NCDO-directeur Frans van den Boom: "MyWorld.nl komt tegemoet aan een sterke behoefte van veel mensen om zelf een bijdrage te leveren aan een armoedevrije, duurzame en rechtvaardige wereld."


Organisaties kunnen kosteloos gebruikmaken van de website. Er vindt geen screening plaats, al houdt het platform wel een oogje in het zeil.


Meepraten over dit onderwerp op Twitter? Klik hier


Laurens_deGroot Laurens de Groot

Wat vinden jullie van dit platform voor actieve wereldburgers?
@MyWorld_Now


piwijzer PI Wijzer

Pls RT: Wie wordt alweer de 500ste gebruiker van
http://community.myworld.nlmyworld.nl. MyWorld is HET online platform voor actieve wereldburgers. #myworld


Anandstweets Anand Sheombar

Samenwerkings & kennis community MyWorld v. particuliere initiatieven ontwikkelingssamenwerking heeft nu al 477 users!
myworld.nl


Doenersnet Doenersnet

Ben jij een actieve wereldburger!? Denk je erover een eigen project te starten?
#Myworld kan je op weg helpen!! http://t.co/nPy80aIn


AnitavanderAa Anita van der Aa

Nieuw: een online platform voor particuliere initiatieven in ontwikkelingssamenwerking.
myworld.nl