Mvo-gehalte werkgever belangrijk voor hoogopgeleide werknemer

18 juni 2009
Nieuws | | Wetenschap & Onderzoek

AMSTELVEEN (18 juni) - Hoogopgeleide professionals vinden het belangrijk om bij een bedrijf met duidelijke mvo-signatuur te werken. Ook opvallend: kennis doneren wordt belangrijker gevonden dan geld geven. Aldus onderzoek van Stichting Laluz en VNU Media.


De cijfers. Bijna driekwart (69%) van de hoogopgeleide professionals vindt het MVO-gehalte van het bedrijf belangrijk. Voor 43% is dit zelfs doorslaggevend in het al dan niet kiezen voor een werkgever. Voor vrouwen blijkt mvo belangrijker dan voor mannen.

 


De maatschappelijke betrokkenheid van de eigen werkgever wordt door 49% van de respondent al als zeer goed ervaren. De hoogopgeleide professionals doe het liefst vrijwilligerswerk waarvoor zijn kennis uit studie of werk kunnen toepassen (49%). Geld wordt duidelijk als secundair gezien, want maar 13% geeft de voorkeur aan geld doneren.

 


Ditzelfde sentiment wordt weerspiegeld in een andere vraag. Want 89% van de actieve vrijwilligers blijkt hieruit (zeer) veel voldoening te halen. De geld donerende respondenten zeggen daarentegen in meerderheid (65%) dat zij hieruit weinig of geen voldoening halen.

 


Het onderzoek is verricht door Stichting Laluz in samenwerking met VNU Media. Er werden 899 hoogopgeleide (minimaal HBO) Nederlanders ondervraagd.