Musthave Fondsenboek 2021: 1416 fondsen om uit te kiezen, bijvoorbeeld...

Foto: Vereeniging de Prins Hendrik Stichting
Foto: Vereeniging de Prins Hendrik Stichting
3 juni 2021
Nieuws | | Walburg Pers

... Vereeniging de Prins Hendrik Stichting. In het Fondsenboek 2021 zijn 1416 bijzondere Nederlandse particuliere vermogensfondsen opgenomen die mensen en organisaties willen steunen bij hun maatschappelijke activiteiten. Een musthave voor iedereen die met zijn of haar organisatie wil bijdragen aan een betere wereld. Deze week uitgelicht: Vereeniging de Prins Hendrik Stichting voor projecten die bijdragen aan het welzijn van oud-zeelieden, binnenvaartschippers en hun partners.

PICK OF THE WEEK: VEREENIGING DE PRINS HENDRIK ​STICHTING

Rubriek:

maatschappij, welzijn en samenleving, kunst en cultuur

Algemeen:
WEBSITE www.deprinshendrikstichting.nl TYPERING vermogensfonds OPGERICHT 22-03-1874 RECHTSVORM stichting KVK 40635027 ANBI STATUS ja DIRECTIE geen directiegegevens bekend BESTUUR J.H. Lammerts, voorzitter; M. Huyveneers, penningmeester; J.M. Kool, secretaris; J. Moes.

Missie:
DOELSTELLING De Vereniging, vertegenwoordigt door het College van Regenten (Bestuur), draagt bij aan doelen die verband houden met de Nederlandse zee- en binnenvaart, met in het bijzonder projecten die bijdragen aan het welzijn van oud-zeelieden, binnenvaartschippers en hun partners. STICHTER(S) Prins Hendrik HISTORIE In de 19e eeuw had Egmond aan Zee te kampen met een groot aantal cholera- en tyfusepidemieën. Bij een dergelijke ziektegolf in 1871 stierven met name veel jonge vissers. Besloten werd een gesticht voor ouden van dagen van alle gezindten op te richten met name gericht op oude zeelieden. Prins Hendrik, broer van Koning Willem III, legde de eerste steen en gaf zijn naam aan het tehuis. ‘De Zeevaarder’ was zijn bijnaam gezien zijn uitstekende carrière en reputatie als marineman. De functie als tehuis speciaal voor oud-zeelieden en hun echtgenoten behield de Prins Hendrik Stichting tot het begin van deze eeuw. Toen verdween dat categorale karakter en het huis werd steeds meer een algemeen tehuis voor ouderen. Dat leidde ertoe dat de vereniging in 2005 het tehuis overdroeg aan de gelijknamige stichting. Het na de overdracht overblijvende vermogen vormt de basis voor de uitvoering van de doelstelling van de vereniging.

Doelgroep:
ALGEMEEN jongeren, dak- en thuislozen, ouderen SPECIFIEK Activiteiten die verband houden met de Nederlandse zeeën binnenvaart. ACTIVITEITEN Meer in het bijzonder wordt gedacht aan het stimuleren en steunen van activiteiten die er op gericht zijn jongeren nader met de verschillende facetten van de maritieme wereld in contact te brengen, waarbij gedacht kan worden aan: instituties als zeekadetten en zeeverkenners; maritieme opleidingen; contacten tussen (basis)scholen en de koopvaardij; jeugdreizen aan boord van zeegaande opleidingsschepen; watersportactiviteiten t.b.v. jongeren; stimuleren en steunen van (zwerf)jongeren om een maritieme opleiding te volgen. Ook het steunen van maritiem historische projecten en publicaties worden als te subsidiëren projecten van belang geacht net als projecten die bijdragen tot het welzijn van bejaarde zee en binnenvaarders en hun echtgenoten passen binnen de oorspronkelijke doelstellingen. INTERVENTIENIVEAU Steun aan individuen (directe steun).; Steun aan lokale/provinciale maatschappelijke organisaties en structuren (incl. gemeenten etc.) die diensten verlenen aan individuen.

Werkgebied:
ACTIERADIUS Nationaal LAND Nederland.

Bestedingen:
BUDGET niet openbaar SOORT BIJDRAGE giften BOVENGRENS geen ONDERGRENS geen.

Projecten:
CRITERIA De Vereeniging de Prins Hendrik Stichting ondersteunt activiteiten welke verband houden met de Nederlandse zee- en binnenvaart. Meer in het bijzonder zijn dit aanvragen voor: Oud-zeelieden en hun partners; Educatie; Maritieme historie. DOORLOOPTIJD onbekend STATUS AANVRAGER geen beperkingen bekend VOORKEUR/UITSLUITING De stichting subsidieert geen individuele projecten en of projecten die op andere wijze door verzekering en of overheidsvoorzieningen worden vergoed. Voor publicaties wordt slechts zelden subsidie verleend.

Procedure:
OP AANVRAAG ja AANVRAAGPROCEDURE U vult het online aanvraagformulier zo compleet mogelijk in. Bijlagen kunt u uitsluitend als PDF bijvoegen. Aanvragen die in behandeling worden genomen, worden voorgelegd aan het bestuur van Vereeniging de Prins Hendrik Stichting. Na de vergadering ontvangt u per omgaande bericht over de besluitvorming en de voorwaarden waaraan voldaan moet worden indien de besluitvorming positief is. Betreft de aanvraag een subsidie voor een publicatie dan gelieve het calculatieformulier voor uitgevers hier down te loaden en ingevuld, als bijlage via het aanvraagformulier mee te sturen. De sluitingsdata voor het insturen van aanvragen zijn te vinden op de website. URL www.deprinshendrikstichting.nl/Subsidieaanvraag

Financieel:
EIGEN VERMOGEN €5.835.000 INKOMSTEN EV €785.185 HERKOMST MIDDELEN vermogen BOEKJAAR 2019 JAARVERSLAG OP WEBSITE ja.

Contact:
BEREIKBAAR PER post e-mail telefoon CONTACTPERSOON Mw. A.N. Schneemann-de Haas POSTADRES Schippersgracht 9, 1011 TS Amsterdam EMAIL (ALGEMEEN) secretariaat@deprinshendrikstichting.nl TELEFOON (ALGEMEEN) 020-6247699.




GRATIS HET FONDSENBOEK!
Word PREMIUM-lid van De Dikke Blauwe en ontvang drie edities van het gedrukte De Dikke Blauwe Magazine, en tevens het Fondsenboek 2021 ter waarde van €99! klik hier

Wilt u het Fondsenboek 2021 van uitgeverij Walburg Pers met betrouwbare en actuele informatie over 1416 instellingen (ook verkrijgbaar op USB-stick) los bestellen? Dat kan natuurlijk ook: klik hier.