Musthave Fondsenboek 2021: 1416 fondsen om uit te kiezen, bijvoorbeeld...

Foto: Mi Pham/Unsplash
Foto: Mi Pham/Unsplash
17 mei 2021
Nieuws | | Walburg Pers

…de stichting Dyslexie Fonds/SDF. In het FondsenBoek 2021 zijn 1416 bijzondere Nederlandse particuliere vermogensfondsen opgenomen die mensen en organisaties willen steunen bij hun maatschappelijke activiteiten. Een musthave voor iedereen die met zijn of haar organisatie wil bijdragen aan een betere wereld. Deze week uitgelicht: de stichting Dyslexie Fonds/SDF die onderzoek naar dyslexie steunt.
 
PICK OF THE WEEK: STICHTING DYSLEXIE FONDS/SDF
 
Rubriek:
onderwijs en onderzoek

Algemeen:
WEBSITE www.dyslexie.nl TYPERING hybride fonds OPGERICHT 07-08-1985 RECHTSVORM stichting KVK 41049301 ANBI STATUS ja DIRECTIE geen directiegegevens bekend BESTUUR Ir. A.B. van der Garden, voorzitter; drs. F.A. Kooij, penningmeester; drs. W.J.G.M. Raedts, secretaris; mw.drs. P.M. Hofmeester; mw.drs. L. Besnard; mw.dr. G.E. Wolters.

Missie:
DOELSTELLING De stichting heeft ten doel het bevorderen respectievelijk doen uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek met betrekking tot dyslexie en de randgevolgen daarvan, alsmede de remediatie, één en ander in de meest ruime zin des woords; en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn. HISTORIE De Stichting Dyslexie Fonds (SDF) is opgericht in 1985 met als belangrijkste doel de bevordering en ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek. BELEIDSPLAN OP WEBSITE ja.

Doelgroep:
ALGEMEEN kinderen SPECIFIEK Wetenschappers op het gebied van dyslexie. ACTIVITEITEN Het bevorderen van het onderzoek naar en de behandeling van dyslexie en andere individuele problemen bij het verwerven van cognitieve basisvoorwaarden in het bijzonder van lezen en schrijven; Het bevorderen van kennis en praktische vaardigheid bij hen die op dit gebied in de praktijk werkzaam zijn of zullen zijn; Het inzamelen van gelden en de besteding daarvan in overeenstemming met het doel van de stichting. INTERVENTIENIVEAUSteun aan individuen (directe steun).

Werkgebied:
ACTIERADIUS Nationaal LAND Nederland.

Bestedingen:
BUDGET niet openbaar ONDERSTEUNDE PROJECTEN P/J 4 SOORT BIJDRAGE giften subsidies BOVENGRENS geen ONDERGRENS geen.

Projecten:
CRITERIA Uitgangspunt voor financiering is dat de aanvraag betrekking heeft op dyslexie; Het product of de dienst moet vernieuwend en effectief zijn; Het product moet dienstbaar zijn voor praktische toepassing; De aanvraag heeft betrekking op een kortlopend project met een duidelijk omschreven einddoel of resultaat; De financiële ondersteuning moet beperkt in omvang zijn. DOORLOOPTIJD korter dan 1 jaar STATUS AANVRAGER bedrijf individuen/gezinnen overig VOORKEUR/UITSLUITING De aanvraag heeft bij voorkeur betrekking op jonge kinderen.

Procedure:
OP AANVRAAG ja AANVRAAGPROCEDURE Verzoeken tot financiële ondersteuning kunnen uitsluitend per email worden ingediend bij het secretariaat van de Stichting. Bij de aanvraag dient een projectplan te worden ingediend met als onderdelen: Titel van het project; Korte omschrijving van het project met daarin de aanleiding; de relatie met bestaande aanpakken/methodes/visies en uitvoerende en betrokken personen en/of instellingen. Doelen van het project; Beoogde activiteiten en producten; Overdraagbaarheid binnen de eigen kring en/of via een artikel over het project in een relevant vaktijdschrift. Voor het schrijven van een artikel kan maximaal € 500 in de financiering van het projectplan worden opgenomen. Tijdpad; Benodigde financiën; Na afloop van het project wordt een financiële en inhoudelijke verantwoording verwacht. Het bestuur vergadert tenminste éénmaal per jaar URL www.dyslexie.nl/steunverlening/

Financieel:
EIGEN VERMOGEN € 665.729 INKOMSTEN EV € 57.245 INKOMSTEN OV € 2.418 HERKOMST MIDDELEN vermogen, bedrijven, overige inkomsten, giften & schenkingen, legaten BOEKJAAR 2019 JAARVERSLAG OP WEBSITE ja.

Contact:
BEREIKBAAR PER post e-mail telefoon CONTACTPERSOON Drs. W.J.G.M. Raedts POSTADRES Dubbeldamseweg Noord 2, 3311 LX Dordrecht EMAIL (ALGEMEEN) wim.raedts43@gmail.com.



GRATIS HET FONDSENBOEK!
Word PREMIUM-lid van De Dikke Blauwe en ontvang drie edities van het gedrukte De Dikke Blauwe Magazine, en tevens het Fondsenboek 2021 ter waarde van €99! klik hier

Wilt u het Fondsenboek 2021 van uitgeverij Walburg Pers met betrouwbare en actuele informatie over 1416 instellingen (ook verkrijgbaar op USB-stick) los bestellen? Dat kan natuurlijk ook: klik hier.