Musthave Fondsenboek 2021: 1416 fondsen om uit te kiezen, bijvoorbeeld...

Wie wordt er niet blij van groen in de stad? Foto: Quianna Richardson/Unsplash.
Wie wordt er niet blij van groen in de stad? Foto: Quianna Richardson/Unsplash.
14 april 2021
Nieuws | | Walburg Pers

…Piet Oudolf Groen in de Buurt Fonds. In het Fondsenboek 2021 zijn 1416 bijzondere Nederlandse particuliere vermogensfondsen opgenomen die mensen en organisaties willen steunen bij hun maatschappelijke activiteiten. Een musthave voor iedereen die met zijn of haar organisatie wil bijdragen aan een betere wereld. Deze week uitgelicht: het Piet Oudolf Groen in de Buurt Fonds dat tijdelijk braakliggend terrein in de stad omtovert tot een groene oase.

PICK OF THE WEEK: HET PIET OUDOLF GROEN IN DE BUURT FONDS

Rubriek:
maatschappij, welzijn en samenleving, natuur, milieu en dieren

Algemeen:
WEBSITE www.cultuurfonds.nl TYPERING fonds op naam BEHEERD DOOR Prins Bernhard Cultuurfonds DIRECTIE zie > Prins Bernhard Cultuurfonds BESTUUR zie > Prins Bernhard Cultuurfonds

Missie:
DOELSTELLING Het financieel ondersteunen van kleinschalige projecten die tijdelijk braakliggende terreinen omvormen tot een groene omgeving. Naast het bevorderen van vergroening in de stad is het fonds ook bedoeld om sociale cohesie en onderlinge betrokkenheid in de buurt te genereren.

Werkgebied:
ACTIERADIUS Nationaal LAND Nederland.

Projecten:
CRITERIA Het project gaat om tijdelijk vergroening van een braakliggend terrein in een stedelijk gebied met een duur van twee tot vijf jaar en een oppervlakte van 100 tot 1000 vierkante meter; Buurtbewoners actief betrokken worden en verantwoordelijkheid nemen voor beheer en onderhoud; Het project aantoonbaar gesteund wordt door buurtbewoners en partijen als de woningbouwvereniging, gemeente en de eigenaar van de grond; De eigenaar aangeeft voor welke periode de grond ter beschikking staat en wat de rechten en plichten zijn van de vereniging of stichting met betrekking tot het beheer. DOORLOOPTIJD korter dan 1 jaar STATUS AANVRAGER geen beperkingen bekend VOORKEUR/UITSLUITING geen voorkeur of uitsluiting bekend.

Procedure:
 OP AANVRAAG ja AANVRAAGPROCEDURE Dit ‘fonds op naam’ ressorteert onder het Prins Bernhard Cultuurfonds. Verzoeken aan fondsen op naam komen op één centraal punt binnen. Dit houdt in dat een subsidieaanvraag slechts eenmaal aan het Prins Bernhard Cultuurfonds hoeft te worden gezonden. Voor de verdere aanvraagprocedure: zie Prins Bernhard Cultuurfonds. URL www.cultuurfonds.nl/aanvragen

Contact:
BEREIKBAAR PER post e-mail telefoon CONTACTPERSOON geen contactpersoon bekend POSTADRES Postbus 19750, 1000 GT Amsterdam EMAIL (ALGEMEEN) info@cultuurfonds.nl TELEFOON (ALGEMEEN) 020-5206130.




GRATIS HET FONDSENBOEK!
Word PREMIUM-lid van De Dikke Blauwe en ontvang drie edities van het gedrukte De Dikke Blauwe Magazine, en tevens het Fondsenboek 2021 ter waarde van €99! klik hier

Wilt u het Fondsenboek 2021 van uitgeverij Walburg Pers met betrouwbare en actuele informatie over 1416 instellingen (ook verkrijgbaar op USB-stick) los bestellen? Dat kan natuurlijk ook: klik hier.