Musthave Fondsenboek 2021: 1416 fondsen om uit te kiezen, bijvoorbeeld...

Paulien steunde stichting Beautiful Kidz Namibia
 
Paulien steunde stichting Beautiful Kidz Namibia
 
30 maart 2021
Nieuws | | Walburg Pers

…. Stichting Paulien. In het FondsenBoek 2021 zijn 1416 bijzondere Nederlandse particuliere vermogensfondsen opgenomen die mensen en organisaties willen steunen bij hun maatschappelijke activiteiten. Een musthave voor iedereen die met zijn of haar organisatie wil bijdragen aan een betere wereld. Deze week uitgelicht: Stichting Paulien die kleine projecten ondersteunt die naamgeefster Paulien Wagemans van waarde zou hebben gevonden; waarin kwetsbare mensen en natuur centraal staan.
 
PICK OF THE WEEK: STICHTING PAULIEN
 
Rubriek:
Gezondheidszorg, economische ontwikkeling en microkrediet, noodhulp, kunst en cultuur, maatschappij, welzijn en samenleving, natuur, milieu en dieren, onderwijs en onderzoek

Algemeen:
WEBSITE www.stichtingpaulien.nl TYPERING vermogensfonds OPGERICHT 05-09-2012 RECHTSVORM stichting KVK 56018223 ANBI STATUS ja DIRECTIE geen directiegegevens bekend BESTUUR J.J.M. Kierkels, voorzitter; M.C.H. Wagemans, penningmeester; mw. D.J.M. Havermans, secretaris; mw. B. Krabbenborg; mw. E. Janssen; F. Wagemans; mw. Ch. Peeters-Leveau.

Missie:
DOELSTELLING De Stichting heeft als doel zich in te zetten voor alles wat Paulien van waarde vond. Paulien had altijd een open oog en oor voor wat kwetsbaar was. In overeenstemming daarmee stelt de Stichting zich tot doel: Mensen te helpen die in knelsituaties terechtkomen en niet kunnen rekenen op hulp en ondersteuning van overheden en instanties. Zorgen dat kansarme kinderen de mogelijkheid krijgen hun talenten te ontwikkelen. Ondersteuning van kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden. Ondersteuning van kleinschalige projecten ter versterking van natuur en landschap. Ondersteuning van kleinschalige initiatieven op sociaal en cultureel terrein. STICHTER(S) Vrienden en familie van Paulien Wagemans HISTORIE De Stichting Paulien is opgericht op 5 september 2012. De Stichting is genoemd naar Paulien Wagemans. De getalenteerde Paulien overleed op 19 juni 2012 op 33-jarige leeftijd. Ze studeerde met lof af in de Sociale Geografie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ze werkte tot haar overlijden met veel plezier en overgave bij Bureau Buiten in Utrecht. Ze hield zich daar vooral bezig met voorbereiding van internationale projecten. BELEIDSPLAN OP WEBSITE ja.

Doelgroep:
ALGEMEEN kinderen, armen, dak- en thuislozen, jongeren, ouderen, zieken SPECIFIEK Mensen die in financiële problemen verkeren, kansarme kinderen, kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden, projecten en initiatieven op het gebied van natuur, duurzaamheid, kunst en cultuur. ACTIVITEITEN Het bieden van hulp aan mensen die in financiële problemen verkeren, niet kunnen rekenen op hulp van overheden en niettemin hulp nodig hebben om een menswaardig bestaan te leiden. Het bevorderen dat kinderen hun talenten kunnen ontwikkelen op het gebied van onderwijs en cultuur wanneer ouders of verzorgers daar onvoldoende toe in staat zijn. Het ondersteunen van projecten in ontwikkelingslanden. Het ondersteunen van projecten en initiatieven ter bescherming van natuur milieu en bevordering van duurzaamheid. Het ondersteunen van organisaties en initiatieven op sociaal en cultureel gebied. Het verrichten van al wat hiermee verband houdt of daartoe bevorderlijk kanzijn. INTERVENTIENIVEAU Steun aan lokale/provinciale maatschappelijke organisaties en structuren (incl. gemeenten etc.) die diensten verlenen aan individuen.; Steun aan individuen (directe steun).

Werkgebied:
ACTIERADIUS Nationaal, Internationaal LAND Nederland.

Bestedingen:
BUDGET niet openbaar ONDERSTEUNDE PROJECTEN P/J 6 SOORT BIJDRAGE giften BOVENGRENS geen ONDERGRENS geen.

Projecten:
CRITERIA Projecten worden getoetst op; institutionele stevigheid van het project; sluitende financiering; zekerheid van realisatie en beheer; concrete aanwending van te verlenen bijdrage; Uitgangspunt is dat de structuur en opzet van projecten zodanig is dat continuïteit is gewaarborgd. Er is sprake van mede- financiers/cofinanciering. Voor hulp aan gezinnen geldt dat overheidsregelingen niet of onvoldoende uitkomst bieden. DOORLOOPTIJD korter dan 1 jaar STATUS AANVRAGER geen beperkingen bekend VOORKEUR/UITSLUITING Geen permanente en structurele ondersteuning op langere termijn.

Procedure:
OP AANVRAAG ja DOORLOOPTIJD 3-6 maanden AANVRAAGPROCEDURE Aanvragen kunnen via het aanvraagformulier, te downloaden vanaf de website, per email ingediend worden. U krijgt enkele weken na de eerstvolgende deadline een reactie. URL www.stichtingpaulien.nl/aanvragen-bijdrage

Financieel:
HERKOMST MIDDELEN overige inkomsten, giften & schenkingen, vermogen, legaten BOEKJAAR 2019 JAARVERSLAG OP WEBSITE ja.

Contact:
BEREIKBAAR PER post e-mail telefoon CONTACTPERSOON D.J.M. Havermans POSTADRES Belenbroeklaan 22, 6093 BT Heythuysen EMAIL (ALGEMEEN) stichtingpaulien@gmail.com TELEFOON (ALGEMEEN) 0475-493570.



GRATIS HET FONDSENBOEK!
Word PREMIUM-lid van De Dikke Blauwe en ontvang drie edities van het gedrukte De Dikke Blauwe Magazine, en tevens 
Het Fondsenboek 2021 ter waarde van €99! klik hier

Wilt u Het Fondsenboek 2021 van uitgeverij Walburg Pers met betrouwbare en actuele informatie over 1416 instellingen (ook verkrijgbaar op USB-stick) los bestellen? Dat kan natuurlijk ook: klik hier.