Muntendamprijs 2013 voor Lide van der Vegt

3 mei 2013, 04:00
Muntendamprijs 2013 voor Lide van der Vegt
Muntendamprijs 2013 voor Lide van der Vegt
KWF Kankerbestrijding heeft de 39e Prof. dr. P. Muntendamprijs toegekend aan Lide van der Vegt, oprichtster van de Stichting Mammarosa. Zij krijgt de prijs ter waarde van 50.000 euro, vanwege haar initiatief zoveel mogelijk migrantenvrouwen in hun eigen taal te informeren over borstkanker.

‘Lide van der Vegt heeft op eigen kracht, met enorme inzet en betrokkenheid, in 2004 het initiatief genomen voor oprichting van de Stichting Mammarosa. Daarbij heeft ze zich met al haar enthousiasme ingezet om zoveel mogelijk migrantenvrouwen in hun eigen taal te informeren over borstkanker. Informatie in eigen taal is van groot belang omdat veel 1e generatie migrantenvrouwen de Nederlandse taal slecht spreken, een laag opleidingsniveau hebben en velen zelfs analfabeet zijn’, aldus KWF.

Muntendamprijs
KWF Kankerbestrijding reikt sinds 1976 jaarlijks de Prof. Dr. P. Muntendamprijs uit aan personen met bijzondere verdiensten voor de kankerbestrijding in Nederland. Deze verdiensten kunnen liggen op terreinen als wetenschappelijk kankeronderzoek, patiëntenzorg, voorlichting, fondsenwerving, vrijwilligerswerk of anderszins. De Muntendamprijs bestaat uit een oorkonde en een penning. Daarnaast mag de prijswinnaar voor een bedrag van 50.000 euro een bestemming binnen de kankerbestrijding aangeven.
gerelateerde items