Toon alles (1)

Goede gezondheidzorg razendsnel beschikbaar in Mozambique

6 april 2016, 14:00
Wilde Ganzen bouwde in Mozambique in recordtempo een nieuwe kliniek
Wilde Ganzen bouwde in Mozambique in recordtempo een nieuwe kliniek
In Muanhambo, in Centraal-Mozambique, is in een recordtempo een nieuwe kliniek gebouwd. Lokale medewerkers hebben keihard gewerkt, waardoor er nu goede zorg beschikbaar is voor de bevolking in de regio. Dit is van onschatbare waarde, vooral voor het grote aantal arme en kwetsbare moeders met kinderen.
 
Voorheen hadden de bewoners geen toegang tot goede zorg, waardoor het ziekte- en sterftecijfer hoog was. In de nieuwe kliniek worden kinderen gevaccineerd, zwangere vrouwen goed in de gaten gehouden en bevallingen professioneel begeleid. Ook is er malariapreventie, een voorlichtingsprogramma over hiv/aids en is er nu voldoende medisch personeel om de juiste (spoedeisende) behandelingen te geven. Een enorme stap vooruit voor de gezondheid van zo’n 24.000 mensen.
 
Personeel
Onmisbaar: personeel dichtbij
Er is niet alleen een compleet nieuw gezondheidscentrum gebouwd, ook onderdeel van het project waren woningen voor personeel en hun gezinnen. Dit is heel belangrijk in afgelegen gebieden als deze, omdat het onmogelijk is om dagelijks heen en weer te reizen.
 
Overheid betaalt mee
De Mozambikaanse overheid zal alle lopende kosten (zoals salarissen en medicijnen) betalen. Heel belangrijk voor de duurzaamheid!
 
 
►Het project in het kort
Dit project is uitgevoerd in samenwerking met de Igreja Reformada em Mozambique en de Nederlandse Stichting Canzibe.
Totale kosten van dit project : € 110.000,00
Hiermee zijn 24.000 mensen geholpen
 
gerelateerde items