Toon alles (2)

Movisie maakt nominaties bekend voor Participatieprijs

14 maart 2016, 06:00
Movisie maakt nominaties bekend voor Participatieprijs
Movisie maakt nominaties bekend voor Participatieprijs
Movisie heeft zestien initiatieven geselecteerd voor de shortlist van de Vierde Participatieprijs. De Movisie Participatieprijs bekroont jaarlijks een initiatief dat de participatie bevordert van groepen die extra aandacht verdienen. De prijs wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van VWS.
 
Het thema van de vierde Movisie Participatieprijs is ‘deskundig door ervaring’. ‘Ervaringsdeskundigheid draagt bij aan een betere participatie van burgers en heeft een belangrijke meerwaarde voor de ervaringsdeskundige zelf. Er werken steeds meer ervaringsdeskundigen in verschillende sectoren, zoals de ggz, jeugdzorg, maatschappelijke zorg, mantelzorg, cliëntondersteuning in de Wmo en vluchtelingencentra’, aldus de organisator, die dit jaar de organisatie deelt met een partnergroep bestaande uit: De Sprekende Mantelzorgers, Stichting Zijweg, Fietje Schelling, Team ED, Vilans, NJi, Zorgbelang Gelderland, Samen Sterk zonder Stigma, Vakvereniging van Ervaringswerkers en IGPB - Instituut voor Gebruikers Participatie en Beleid.
 
De genomineerde initiatieven zijn (in willekeurige volgorde):
Prijzen
De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 2.500,-, de tweede en derde prijswinnaars krijgen elk een bedrag van € 500,-. Daarnaast zijn er diverse aanmoedigingsprijzen en een publieksprijs. De winnaars krijgen onder meer workshops aangeboden. Voor de publieksprijs kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete initiatief vanaf 22 maart via  www.facebook.com/participatieprijs.
 
Bekendmaking prijswinnaars op 15 april
Juryvoorzitter Pieter Hilhorst maakt op vrijdagmiddag 15 april de winnaars van de Vierde Movisie Participatieprijs bekend tijdens een feestelijk event in Rasa te Utrecht. Aanmelden voor deze prijsuitreiking is verplicht en kan via https://www.movisie.nl/participatieprijs.
 
gerelateerde items