Miniconferentie Corporate Foundations in a Globalized World

21 september 2018, 05:59
Miniconferentie Corporate Foundations in a Globalized World
Miniconferentie Corporate Foundations in a Globalized World
Voor medewerkers en managers van corporate foundations én programmamanagers die zich bezighouden met maatschappelijk betrokken ondernemen is er op maandag 3 december een internationale miniconferentie in Rotterdam. De bijeenkomst buigt zich over vragen als: waarop moet ik letten als ik in een ander land een corporate foundation wil starten? En hoe zorg ik voor impact, maar ook voor goede aansluiting met het bedrijf?

De miniconferentie Corporate Foundations in a Globalized World wordt gehouden naar aanleiding van het academische handboek over corporate foundations dat binnenkort verschijnt. Dit boek bundelt studies van internationale wetenschappers die de rol van corporate foundations over heel de wereld vergeleken. Zij verdiepten zich in impactbevordering en medewerkersbetrokkenheid en brachten governance-uitdagingen voor foundations in kaart. Conferentiebezoekers krijgen een voorzichtig inkijkje in de onderzoeksbevindingen en de invloed op de dagelijkse praktijk.

Experts en peers
Tijdens de bijeenkomst krijgen bezoekers ook de mogelijkheid om in gesprek te gaan met experts, wetenschappers en peers. Bovendien krijgen zij antwoord op relevante vragen, zoals:
  • Waar moet ik op letten als ik in Rusland, China, Zuid-Amerika of Europa een corporate foundation wil starten? Welke culturele en organisatorische uitdagingen kan ik verwachten?
  • Wat betekent impact management voor mijn organisatie? 
  • Hoe kan een corporate foundation haar impact vergroten door het betrekken van medewerkers?
  • En hoe zorg ik dat mijn corporate foundation niet in de valkuilen van bad governance trapt?
  • Hoe zorg ik voor een goede aansluiting met het bedrijf en wat zijn daarvan de consequenties? 
 
De conferentie wordt georganiseerd door Rotterdam School of Management (Erasmus Universiteit) in samenwerking met Universiteit Basel (Centre of Philanthropy Studies) en de European Venture Philanthropy Association.
 
Wanneer
3 december 2018 (8.30-13.30, inclusief lunch)
 
Voor wie
Alleen voor medewerkers en bestuurders van Corporate Foundations en MBO-programma’s. Consultancy bureaus, goede doelen en intermediaire organisaties behoren niet tot de doelgroep. 

Kosten
Pay what you may seem fit. U bepaalt (vooraf of achteraf) wat u dit waard vindt. Er is dus geen verplichting. Opbrengsten worden gebruikt voor verdere kennisontwikkeling naar Maatschappelijk Betrokken Ondernemen & Corporate Foundations. U kunt uw bijdrage overmaken naar: 
Erasmus Trustfonds IBAN: NL 06 ABNA 056 441 4352. BIC: ABNANL2A.
Graag hierbij refereren aan: Corporate Foundations Conference 3 december 2018. NB Mocht een donatie niet mogelijk zijn, dan kan de Rotterdam School of Management ook een factuur sturen, geeft u dan bij Frans Joseph Simons aan (fja.simons@rsm.nl) voor welk bedrag u een factuur zou willen ontvangen. 

Waar
Erasmus Universiteit Rotterdam, Rotterdam School of Management (Mandeville gebouw) 
Campus Woudestein
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam
 
Aanmelding of meer informatie via fja.simons@rsm.nl. Graag bij aanmelding uw naam, de naam van uw organisatie en uw rol binnen de organisatie vermelden. 

Na aanmelding ontvangt u een bevestiging van registratie en enkele weken voor aanvang het exacte programma met aanvullende informatie.
 
gerelateerde items