Millennials VS krijgen 27 donatieverzoeken per week

6 juli 2018, 06:00
Millennials in de VS worden bedolven onder donatieverzoeken, zo blijkt uit onderzoek.
Millennials in de VS worden bedolven onder donatieverzoeken, zo blijkt uit onderzoek.
De jacht op millennials in de VS lijkt geopend: ze krijgen per week maar liefst 27 e-mails en brieven van non-profits met een donatieverzoek. En dat is fors meer dan de andere leeftijdsgroepen, zo blijkt uit het rapport Cutting Through the Noise: How Much Mail and Email Donors Receive and Read.
 
De onderzoekers bekeken de resultaten onder duizend donateurs. Daaruit blijkt dat mensen onder de 35 jaar ongeveer 27 e-mails en brieven van non-profitorganisaties per week krijgen. Bij mensen van 35 tot 49 jaar zijn dat 14 e-mails en brieven, bij die tussen 50 en 64 jaar zijn het er zestien en mensen ouder dan 65 jaar krijgen er vijftien.
 
Donateurs zeggen dat ze gemiddeld acht mailings per week ontvangen van non-profits: ongeveer vier van organisaties die ze al ondersteunen en vier goede doelen die om een eerste gift vragen. Ze schatten dat ze ook nog elke week circa tien e-mails ontvangen van goede doelen: vier van non-profitorganisaties waaraan ze al doneren en zes van organisaties waaraan ze nog nooit hebben gegeven.
 
Ruis doorbreken
Dat komt neer op 920 mailings en e-mails per jaar, of ongeveer 2,5 berichten per post of per e-mail per dag, exclusief andere berichten zoals sms-berichten en telefoontjes. De onderzoekers zeggen daar wel nadrukkelijk bij dat de resultaten kunnen zijn opgeblazen, aangezien het schattingen zijn die de donateurs zelf hebben gemeld. Maar, zeggen de onderzoekers, het is toch nuttig om te weten hoeveel ruis je als goede doel moet doorbreken om iemand te bereiken.
 
Uit het onderzoek blijkt daarnaast dat bijna tweederde van de donateurs geheel of gedeeltelijk alle e-mail lezen die ze krijgen van goede doelen die ze al steunen, terwijl ongeveer 62 procent zegt dat ze ten minste een deel van alle e-mails lezen die ze van non-profitorganisaties ontvangen.

(Bron: The Chronicle of Philanthropy)
 
gerelateerde items