Toon alles (2)

Milieudefensie start klimaatzaak tegen Shell

9 april 2018, 17:00
Milieudefensie start een rechtszaak tegen Shell. 
Milieudefensie start een rechtszaak tegen Shell. 
Milieudefensie start een rechtszaak tegen Shell. De milieuorganisatie eist dat Shell zijn plannen in lijn brengt met het klimaatakkoord van Parijs. Doet Shell dit niet, dan stapt Milieudefensie naar de rechter. Het is voor het eerst dat van een bedrijf geëist wordt om koers te wijzigen vanwege klimaatverandering. Shell heeft inmiddels een officiële briefontvangen van de advocaat van Milieudefensie, Roger Cox.
 
‘Shell is de grootste vervuiler van Nederland en stoot twee keer meer CO2 uit dan heel Nederland bij elkaar’, schrijft Milieudefensie. ‘Shell weet al ruim dertig jaar dat het opboren van olie en gas rampzalige gevolgen heeft voor het klimaat. Sindsdien is Shell niet minder, maar juist méér olie en gas gaan opboren. Na de ontdekking dat fossiele brandstoffen funest zijn voor ons klimaat, werd het bedrijf zelfs lid van lobbygroepen die twijfel zaaien over klimaatverandering.’
 
De organisatie roept alle Nederlanders op om aan deze rechtszaak mee te doen, door mede-eiser te worden via klimaatzaakshell.nl.
 
gerelateerde items