Mijlpaal: tienduizendste Fortis-vrijwilliger ingezet

15 september 2005
Nieuws | | Vermogensfondsen

In 2001 werd de Fortis Foundation opgezet door de gelijknamige bankier. Het betekende de start van een grootschalig vrijwilligersprogramma, waarin Fortis-medewerkers hun kennis en kunde 'lenen' een maatschappelijke organisaties. Deze week werd een mijlpaal bereikt met de inzet van de tienduizendste Fortis-vrijwilliger.

 

De tienduizendste vrijwilliger is een opleidingsadviseur van Fortis Bank HRM die een workshop gaf aan jongeren van Basta, een leerstraf die door de rechter wordt opgelegd wanneer jongeren regelmatig spijbelen. Dit jaar zullen door 16 Fortis-medewerkers dergelijke Bast-workshops worden gegeven.

 

Doel van het vrijwilligersprogramma dat in 2001 werd ingezet is volgens een persbericht van de bank 'Betrokkenheid tonen bij de lokale samenleving.' De Stichting Fortis Foundation Nederland zet jaarlijks ruim 2600 Fortis-medewerkers aan tot het verrichten van vrijwilligerswerk, en is daarmee een van de omvangrijkste structurele vrijwilligersinitiatieven met wortels in het bedrijfsleven.