Microkrediet bereikt 100 miljoen armen

10 januari 2008
Nieuws | | Ontwikkelings samenwerking

AMSTELVEEN (10 januari) - De Micro Summit Campaign maakte onlangs bekend dat een magische grens is doorbroken. Ruim honderd miljoen armen hebben dankzij een kleine lening een onderneming kunnen opzetten om in hun onderhoud te kunnen voorzien.


Het aantal mensen dat bereikt wordt met microkrediet is de afgelopen negen jaar gestegen van 13 naar 133 miljoen. Het gaat daarbij om de allerarmste wereldburgers, mensen die moeten rondkomen van minder dan een dollar per dag.

 


Otto Albrecht van Oikocredit Nederland, een van de grootste particuliere financiers van microkredieten, is content over het bereiken van de mijlpaal. "We zijn heel blij dat de magische grens van 100 miljoen armsten is bereikt en trots dat Oikocredit voor een groot deel heeft bijgedragen aan het bereiken van dit doel."

 


Oikocredit maakte zelf ook een sterke groei door. Het afgelopen jaar is het ingelegde vermogen van Oikocredit Nederland Fonds met 11% gegroeid. Dat is meer dan de groei van andere fiscaal vrijgestelde beleggingsfondsen. Wereldwijd heeft Oikocredit nu 209 miljoen euro aan leningen uitstaan bij microkredietinstellingen. De praktijk leert dat meer dan 90% daarvan ook inderdaad wordt terugbetaald.

 


Zie ook: www.oikocreditnederland.nl