Toon alles (2)

Michiel de Wilde voorzitter RvT Simavi

22 januari 2018, 10:00
Michiel de Wilde is de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van ontwikkelingsorganisatie Simavi. 
Michiel de Wilde is de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van ontwikkelingsorganisatie Simavi. 
Per 1 januari is Michiel de Wilde aangetreden als nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van ontwikkelingsorganisatie Simavi. Hij vervangt hiermee Maria Martens, die na acht jaar is afgetreden. 

De Wilde was tot begin vorig jaar directeur van het Erasmus Centre for Strategic Philanthropy (ECSP), waarna hij werd benoemd tot directeur van de Goldschmeding Foundation. Hij is sinds november 2014 lid van de Raad van Toezicht van Simavi en kijkt ernaar uit om zijn rijke ervaring in te zetten samen om verder te werken aan de strategie en ambities van de organisatie. ‘De nieuwe koers van Simavi is uitdagend en vooruitstrevend. Hoe de organisatie dit met de medewerkers, verschillende doelgroepen en lokale partners aanpakt, spreekt mij ongelooflijk aan’, aldus De Wilde.
 
Simavi is opgericht in 1925 met als doel hervormde zendingsartsen in het toenmalige Nederlands-Indië te voorzien van medicijnen en instrumenten. Momenteel is de missie van Simavi ervoor te zorgen dat kwetsbare mensen in arme en minder welvarende landen op basis van goede en volledige informatie zelf kunnen kiezen voor een gezond leven.
 
gerelateerde items