Toon alles (1)

Michel van der Kleij  helpt dieren op De Filipijnen

1 oktober 2018, 00:00
Michel assisteert bij een operatie van een gewond dier.
Michel assisteert bij een operatie van een gewond dier.
Het Aklan Animal Rescue and Rehabilitation Center, kortweg AARRC, helpt op de Filipijnen om honden en katten.  De organisatie is opgericht door de Nederlander Michel van der Kleij. Het enthousiaste team van AARRC redt zieke en gewonde dieren van de straat, behandelt hen, steriliseert de dieren, pept ze weer op en als het even kan wordt er een adoptant voor een dier gezocht.

Voorlichting
Stichting Dierennood vindt het belangrijk dat er regelmatig scholen door hun worden bezocht om voorlichting te geven. In de hoop dat de nieuwe generatie beter om zal gaan met dieren in het algemeen.

Stichting Dierennood heeft de laatste jaren al diverse Nederlandse en Belgische studenten en vrijwilligers kunnen bemiddelen, die daar mooi werk hebben kunnen doen. Allen werden erg geraakt door deze prachtige organisatie.

Michel van der Kleij is getrouwd met een Filipijnse en zij wonen afwisselend hier in Nederland, maar gaan ook regelmatig naar de Filipijnen toe. Zij werken beiden erg hard om elke maand geld te kunnen sturen naar de organisatie. Van het geld worden voedsel en medicijnen gekocht om de getroffen dieren zo goed mogelijk te kunnen behandelen. In een eigen asiel zitten momenteel meer dan 100 honden en ruim 60 katten.

Strafbaar
Ook op de Filipijnen is dierenmishandeling eigenlijk strafbaar. Daar zijn zelfs wetten voor. Maar helaas is er maar weinig aandacht voor, doordat de cultuur daar totaal anders is. Dieren worden veelal slechts gezien als noodzakelijk kwaad.
Een goed voorbeeld daarvan zijn de gemeentelijke asielen. Honden die daarin terecht komen zijn meestal al binnen enkele dagen dood. Alleen als iemand zo'n dier er voor 25 dollar (of 20 euro) uit wil halen wordt zijn of haar leven gespaard. Een medewerker van AARRC gaat regelmatig zo'n dodingsstation naar binnen en afhankelijk van het beschikbare geld, kunnen er dan een paar honden een afschuwelijke dood worden bespaard.

Meer informatie over doneren aan AARCC of het doen van vrijwilligerswerk in De Filipijnen leest u op de website van Stichting Dierennood.
 
gerelateerde items