Toon alles (3)

Michael Rutgers nieuwe voorzitter SGF

30 november 2017, 13:00
Michael Rutgers
Michael Rutgers
Tom Oostrom (directeur Nierstichting) heeft het voorzitterschap van de Samenwerkende Gezondheidsfondsen (SGF) overgedragen aan Michael Rutgers (directeur Longfonds). Bernique Tool (directeur MLDS) en Martin van Oostrom (Secretaris Raad van Bestuur Aidsfonds) zijn ook toegetreden tot het SGF-bestuur.
 
Volgens de SGF is het platform tijdens het voorzitterschap van Tom Oostrom gegroeid. ‘Vanuit zijn rol binnen de regiegroep van de Topsector Life Science & Health heeft hij bijgedragen aan de samenwerking tussen het Ministerie van Economische Zaken en de gezondheidsfondsen om publiek-private samenwerking te stimuleren, om zo oplossingen voor de patiënt te versnellen. Onder zijn voorzitterschap hebben de SGF-leden besloten om vanaf 2018 grote gezamenlijke projecten te starten, waaronder de PPS-programma’s Beter Gezond en Immunologie’, aldus de SGF. Oostrom blijft namens de SGF lid van de Kerngroep Transitie Proefdiervrije Innovatie van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit die streeft naar de transitie van proefdiergebruik naar humane meettechnieken.
 
De Gezonde Generatie 
Ook Marina Senten (lid managementteam Hartstichting) heeft afscheid genomen van het bestuur. Zij was zes jaar penningmeester en heeft zeven jaar lang de portefeuille preventie onder haar hoede gehad. In 2014 verscheen het SGF-rapport Toekomstvisie Gezonde Samenleving & de rol van Gezondheidsfondsen. In het kader van de portefeuille preventie heeft ze meegewerkt aan het versterken van het initiatief Gezonde School, en was zij namens de SGF o.a. lid van de AdviesRaden van het Centrum Gezond Leven van het RIVM en van de Gezond In de Stad van Pharos. Het laatste jaar heeft zij zich beziggehouden met de ontwikkeling van het gezamenlijk SGF-programma De Gezonde Generatie. 
 
Michael Rutgers hoopt samen met het bestuur het succes van de SGF uit te bouwen. Daarbij ligt een sterke focus op het ontwikkelen van een groot samenbindend preventie initiatief dat Nederland in 2040 in de top 3 van gezondste generaties jongeren ter wereld moet brengen.
 
gerelateerde items