Toon alles (1)

Michael Boogerd zet zich in voor de strijd tegen darmkanker

20 juni 2016, 12:00
Michael Boogerd
Michael Boogerd
Michael Boogerd, Nederlands wielerheld, fietst op 24 september mee met onze Zuiderzee Klassieker. Tijdens deze benefiet wielertocht helpt Boogerd om zoveel mogelijk geld op te halen voor méér wetenschappelijk onderzoek naar darmkanker, mede na persoonlijke ervaring met de ziekte. Zo trappen we samen met Michael Boogerd darmkanker de wereld uit!
 
Michael Boogerd: ‘Ik fiets mee met de Zuiderzee Klassieker, omdat ik alle mensen wil steunen en geld wil ophalen voor onderzoek tegen darmkanker. Uit eigen ervaring weet ik hoe vreselijk deze ziekte is, mijn beide ouders hebben het gehad.’ Michael Boogerd heeft uiteraard niet alleen affiniteit met het doel; vooral het trappen is zijn pakkie-an. In 1997 en
1998 werd Boogerd Nederlands kampioen. Daarna presteerde hij nog bijzonder goed in de Tour de France - en won hij de klassiekers Parijs-Nice en de Amstel Gold Race.
 
De opbrengst van de Zuiderzee Klassieker zet de Maag Lever Darm Stichting in voor onderzoek naar darmkanker. Darmkanker is de meest voorkomende kanker in Nederland. Jaarlijks krijgen ruim 15.500 mensen de diagnose. Het onderzoek richt zich op vroege opsporing en betere behandeling van de ziekte. Of zoals de slogan zegt: 'samen trappen we darmkanker de wereld uit'.
 
gerelateerde items