Weer mega-donatie Buffet aan Gates Foundation

11 juli 2017, 14:00
Miljardair Warren Buffett heeft deze week bijna 3 miljard euro overgemaakt aan de Bill & Melinda Gates Foundation en aan vier andere stichtingen van familieleden. Buffet had via de Giving Pledge al beloofd minstens de helft van zijn vermogen (76,3 miljard dollar) te besteden aan filantropie.
 
Buffett, die zijn vermogen vergaarde met beleggen, betaalde de schenking in 18,6 miljoen aandelen in zijn investeringsbedrijf Berkshire Hathaway. De miljardair, die in 2006 deelnam aan The Giving Pledge, schonk sindsdien 27,54 miljard dollar aan alle vijf de stichtingen. Daarvan ging 21,9 miljard naar de Bill & Melinda Gates Foundation. 
 
Bill Gates is met een geschat vermogen van bijna 90 miljard dollar 's werelds rijkste man. Sinds hij zich in 2000 terugtrok bij Microsoft houdt hij zich bezig met filantropie. Buffett, inmiddels 86, is met een geschat vermogen van 76,3 miljard dollar niet veel armer.

NIEUW: DDB Dailyelke dag om 12.00 uur het laatste nieuws & opinie van de afgelopen 24 uur in uw mailbox. Gratis service naast uw wekelijkse DDB Journaal. Aanmelden: klik hier
gerelateerde items