Meer privaat geld voor podiumkunsten met digitale handleiding

6 oktober 2011

AMSTERDAM (6 oktober) - Organisaties uit de podiumkunstensector zijn steeds meer genoodzaakt zelf de eigen inkomsten te vergroten. Private financiering is daar een onderdeel van. Theater Instituut Nederland (TIN) en Muziek Centrum Nederland (MCN) hebben deze organisaties sinds vorige week voorzien van een toegespitste handleiding om meer geld uit de markt te halen op privaatgeldpodiumkunsten.com. 


Direct aan de slag

De digitale toolkit beschikt over praktische voorbeelden, spreadsheets, vragenlijsten en een concreet plan van aanpak. Met de toolkit kan iedereen in de podiumkunsten direct aan de slag. De website maakt gebruik van de kennis en ervaring die gezelschappen en organisaties uit Nederland en het Verenigd Koninkrijk eerder op dit gebied hebben opgedaan.


Essay van Naomi Russell

Op de website is ook een essay te vinden van onderzoeker Naomi Russell waarin zij ingaat op de stand van zaken met betrekking tot de verhouding eigen inkomsten en subsidie in ons land. Ook beschrijft zij vanuit haar ervaring in het Verenigd Koninkrijk de kansen en mogelijkheden die er in ons land op dit terrein liggen.